Koninklijke Ahold


Ahold stelt invloed vast van invoering IFRS voor 2004

Hoofdpunten:

>Groepsvermogen begin 2004 op basis van IFRS circa EUR 1,6 miljard lager >Nettoresultaat over 2004 op basis van IFRS circa EUR 1,3 miljard hoger >Technische Conversiememo IFRS beschikbaar op www.ahold.com > Conference call voor analisten, te volgen via onze website, gepland vandaag van 18.00 tot 19.00 uur

Zaandam, 17 mei 2005 - Ahold heeft vandaag de invloed bekendgemaakt van de conversie van NL GAAP naar de International Financial Reporting Standards (IFRS) op de cijfers over 2004. Zoals aangekondigd op 29 maart 2005 is het groepsvermogen volgens IFRS aan het begin van 2004 circa EUR 1,6 miljard lager dan volgens NL GAAP. Het nettoresultaat volgens IFRS over 2004 is circa EUR 1,3 miljard hoger dan volgens NL GAAP.

Tot en met 2004 stelde Ahold de geconsolideerde jaarrekening op in overeenstemming met NL GAAP. Met ingang van 2005 is Ahold verplicht om de geconsolideerde jaarrekening op te stellen in overeenstemming met IFRS. Deze wijziging heeft betrekking op alle financiële verslaggeving over de verslagperioden die op of na 1 januari 2005 aanvangen. De resultaten over het eerste kwartaal van 2005, die op 14 juni a.s. bekend zullen worden gemaakt, zullen worden gerapporteerd in overeenstemming met IFRS. Ons jaarverslag over 2005, dat wordt gepubliceerd in 2006, zal de jaarrekening over 2005 volgens IFRS bevatten inclusief vergelijkende cijfers over 2004. De Securities and Exchange Commission in de Verenigde Staten schrijft voor dat in het jaarverslag over 2005 tevens een aansluiting wordt opgenomen met het nettoresultaat en eigen vermogen volgens US GAAP. Deze aansluiting wordt alleen op jaarbasis verstrekt.

De IFRS-informatie over 2004 is opgesteld in overeenstemming met de standaarden die naar verwachting per 31 december 2005 van kracht zullen zijn. IFRS is onderhevig aan de beoordeling en vaststelling door de Europese Unie (EU), en aan mogelijke wijzigingen als gevolg van door de International Accounting Standards Board (IASB) uitgegeven leidraden voor de interpretatie van de standaarden, en kan derhalve vóór het einde van 2005 wijzigingen ondergaan.

Voor meer informatie over de invoering van IFRS en de invloed hiervan op Aholds gerapporteerde financiële positie en resultaten, wordt verwezen naar het gedetailleerde memorandum over de technische aspecten van de invoering van IFRS op onze website (www.ahold.com). Er wordt ook meer informatie verstrekt tijdens de conference call voor analisten, die vandaag is gepland van 18.00 tot 19.00 uur, en die via onze website is te volgen. De presentatie is eveneens beschikbaar op www.ahold.com.

De in dit persbericht vermelde cijfers zijn voorlopig. Op de cijfers is geen accountantscontrole toegepast.

Hierbij treft u de link aan waarmee u het volledige persbericht inclusief tabel met betrekking tot IFRS kunt openen.

Disclaimer
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot: uitspraken over onze plannen om geconsolideerde financiële overzichten op te stellen en resultaten te rapporteren in overeenstemming met IFRS, de verwachte datum waarop de resultaten over het eerste kwartaal van 2005 worden bekendgemaakt en de verwachting dat de IFRS zoals door ons gebruikt bij het opstellen van onze financiële resultaten van kracht zullen blijven per 31 december 2005. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements, omvatten, maar zijn niet beperkt tot: onverwachte vertragingen bij het bepalen van de resultaten over het eerste kwartaal van 2005, en de publicatie daarvan, en wijzigingen in IFRS of de toepassing of interpretatie daarvan vóór 31 december 2005, als gevolg van de beoordeling en vaststelling door de EU of wijziging door de IASB van leidraden voor interpretatiedoeleinden, en andere factoren waarvan enkele worden besproken in onze publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor ons niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Wij nemen, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op ons om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V., zijnde haar statutaire naam, zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02