Politie Groningen

Persberichten dinsdag 17 mei 2005

provincie Groningen 17-05-2005 -

Groningen: fietser valt tegen auto
Een 22-jarige fietser uit Groningen kwam maandagnacht op het Boterdiep ten val en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De man verloor de macht over zijn fietsstuur en botste tegen een geparkeerde auto aan. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
Zijn rijstijl maakte dat de politie maandagnacht op de Weg der Verenigde Naties een 45-jarige automobilist uit Harkema werd gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.8. Bij controle bleek de man te rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: kop-staart aanrijding
Op de kruising van de Beneluxweg met de Osloweg vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen een 34-jarige automobilist uit Emmeloord en een 27-jarige automobilist uit Veendam. De man uit de polder kon niet op tijd remmen voor de voor hem rijdende automobilist die voor de verkeerslichten remde. Een 34-jarige inzittende uit Veendam had last van haar nek en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf weggevoerd.