Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 17 mei 2005

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 17 MEI 2005

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

MENU


* Raadsvergadering 23 mei
* Stremming Duursumerweg Loppersum
* Ontwerp-bestemmingsplan Rondweg Middelstum ter inzage
* Vrijstelling bestemmingsplan Zeerijp
* Verleende vergunningen
* Aanvragen voor vergunning
* Transport voor militaire oefening


----------
RAADSVERGADERING 23 MEI 2005

De gemeenteraad van Loppersum vergadert op maandag 23 mei 2005 om 19.30 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum. De agenda is als volgt:


1. Opening.

2. Rondvraag

3. Definitieve vaststelling agenda.

4. Gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.
5. De notulen van de vergadering van 25 april 2005/Besluitenlijst.
6. Cumulatieve toezeggingenlijst.

7. Ingekomen stukken.

8. Vaststelling Beleidsplan bijzondere bijstand en minimabeleid.
9. Identiteitsvisie Loppersum.

10. Aanbestedingsdocument accountantsdiensten.
11. Besluit tot instemming aanbevelingen onderzoek naar de personeelslasten.
12. Begrotingswijzigingen.

13. Sluiting.

De raadsstukken zijn te vinden onder Gemeenteraadsvergadering 23 mei 2005. Voor inzage van de onderliggende stukken kunt u contact opnemen met de heer R. Hekma van de afdeling Algemene Zaken, tel. 0596-575123.


----------

STREMMING DUURSUMERWEG IN LOPPERSUM

In verband met bouwwerkzaamheden zal de Duursumerweg vanaf de kruising Pomonaweg tot aan de kruising Badweg in Loppersum zijn afgesloten voor alle verkeer op donderdag 26 mei van 08.00 - 16.00 uur, of zoveel langer of korter als de werkzaamheden in beslag zullen nemen. Bestemmingsverkeer voor het Industrieterrein zal worden omgeleid via de Schoolstraat en de Badweg.


----------

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN MIDDELSTUM RONDWEG TER INZAGE

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken ingevolge artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van 18 mei 2005 gedurende vier weken ter inzage ligt het
* ontwerp-bestemmingsplan Middelstum Rondweg

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd een rondweg mogelijk te maken ten zuiden van het dorp Middelstum tussen de Delleweg en de Onderdendamsterweg.

Inzage mogelijkheid
Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van de genoemde datum, gedurende de openingstijden (op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur) ter inzage bij de sector Ruimtelijke Zaken, Concordiaplein 4 te Middelstum en de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum. Buiten de openingstijden kan het ontwerpplan op afspraak worden ingezien.

Tegen dit ontwerpbestemmingsplan Middelstum Rondweg kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijke zienswijzen kenbaar worden gemaakt aan de gemeenteraad van Loppersum, postbus 25, 9919 ZG te Loppersum. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de vakgroep VRO te Middelstum (0596-575212).

Loppersum, 17 mei 2005

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester.
J. Knip, loco-secretaris.


----------

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN ZEERIJP

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan "Zeerijp", aangaande het bepaalde in artikel 3, lid 6a van voornoemd bestemmingsplan. Het betreft in het concrete geval het verlenen van vrijstelling om op het perceel
* Borgweg 79 te Zeerijp, welke de bestemming "woondoeleinden" heeft, het uitbreiden van een woning toe te staan. De vrijstelling heeft betrekking op een afwijking van de minimale afdekking met een kap van 40 graden.

Zienswijzen
Vanaf 18 mei 2005 kunt u gedurende vier weken tegen het voornemen van burgemeester en wethouders uw schriftelijke zienswijzen kenbaar maken. De betreffende aanvraag ligt gedurende genoemde termijn ter visie op de sector Ruimtelijke Zaken, Concordiaplein 4 te Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum. Eventueel zal een nadere gedachtewisseling plaatsvinden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Zomer van de vakgroep Bouwen en Wonen te Middelstum, tel. 0596- 57 52 06.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester,
L. Knip, loco-secretaris.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Lichte bouwvergunning

* K. Bijsterveld voor het plaatsen van een carport plaatselijk bekend Veldzicht 11 te Loppersum.