Gemeente Alkemade


Verkiezing vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar Alkemade

Vrijwilligerswerk is lang niet zo vrijblijvend als de naam doet vermoeden. Om de vrijwilligers uit onze gemeente waardering te tonen voor hun ´vrijwillige inzet´ en betrokkenheid in de samenleving, heeft de gemeente verschillende activiteiten opgezet. Eén daarvan is de verkiezing voor de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar. Tot en met 1 september 2005 kunt u als inwoner van Alkemade een vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie opgeven, die volgens u in aanmerking moet komen voor de titel van vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie van het jaar. U kunt dit doen via het daarvoor bestemde formulier, dat u kunt downloaden vanaf deze website. De betreffende formulieren met nadere uitleg zijn de vinden onder de rubriek Alkemade in beeld - vrijwilligers - verkiezing. U kunt ook telefonisch contact opnemen met mevrouw Van der Hoorn, tel. (071) 332 72 51.

Van september tot november hebben de inwoners van onze gemeente de mogelijkheid om via een stembiljet in het Witte Weekblad of via een stembiljet op onze website te stemmen op één van de voorgedragen vrijwilligers en organisaties. Het stembiljet kan ingevuld en voorzien van een handtekening op verschillende punten in de gemeente worden ingeleverd.

De drie personen en drie organisaties met de meeste stemmen, zijn de genomineerden voor de verkiezing. Door een deskundige jury wordt bepaald wie uiteindelijk de winnaars worden van de verkiezing van de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar.