Ingezonden persbericht


Nieuwegein, 17 mei 2005

Zevende retailproject van AM in Spanje

AM ontwikkelt winkelcentrum in Oviedo (Spanje)

AM (voorheen Amstelland MDC) is uitverkoren voor de ontwikkeling van een winkel- en leisurecentrum in Oviedo in de noordwestelijke Spaanse regio Asturië. Espacio Oviedo gaat naar verwachting open in 2007 en beslaat circa 40.000 vierkante meter bruto verhuurbaar vloeroppervlak, verdeeld over drie verdiepingen voor onder meer een supermarkt, restaurants en mode-, sport- en overige winkels.

Het ontwerp van het winkelcentrum is van de hand van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Espacio Oviedo maakt deel uit van het toekomstige congrescentrum Palacio de Congresos y Exposiciones en is een van de onderdelen van Calatrava's ambitieuze stadsvernieuwingsplan dat ook een 5-sterrenhotel en huisvesting voor departementen van het regionale bestuur van Asturië omvat.

Herontwikkeling
Het stadsvernieuwingsplan is een initiatief van de gemeente Oviedo en wordt gerealiseerd in het centrum van de stad op de locatie van het oude Carlos Tartiere voetbalstadion in de wijk Buenavista. Het plan voorziet in de revitalisering van de openbare en commerciële voorzieningen en vernieuwing van de infrastructuur. Het verzorgingsgebied van het nieuwe winkelcentrum in Oviedo beslaat 330.000 inwoners.

Groeistrategie Spanje
De ontwikkeling van Espacio Oviedo is geheel in lijn met groeistrategie van AM in Spaanse winkelontwikkelingsmarkt. Met recente projecten als Espacio Leon en Espai Girones heeft AM Spanje zich onderscheiden als een professionele speler wiens projecten een duidelijke toegevoegde waarde en vernieuwend design bieden. T+T Design, het in house ontwerpbureau van AM, adviseert over de optimalisering van de inrichting en het ontwerp van Espacio Oviedo.

Zevende Spaanse winkelcentrum
AM ontwikkelt in Spanje de winkelcentra Espacio Mediterraneo (Cartagena), Espacio Coruña (Coruña), Espacio Torrelodones (Madrid) en Espacio Cañaveral (Madrid). Na de opening van Espacio Leon ­ het eerste Spaanse winkelcentrum van AM en tevens het honderdste project in Europa ­ in oktober 2004, zal AM op 25 mei aanstaande het winkelcentrum Espai Girones openen.


---

Profiel AM
AM (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam, AMX Index), met een omzet van bijna 1,4 miljard en een nettoresultaat van 66 miljoen in 2004, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in voorbereiding en in uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Groot- Brittannië, Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. De geschatte waarde van de portefeuille bedraagt ruim 19 miljard. De projecten van AM zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.

Noot voor de redactie,