Gemeente Cromstrijen


17-05-2005

Werkzaamheden op kruising
in Numansdorp

In oktober 2003 overhandigde een groep verontruste moeders ruim 1700 handtekening aan burgemeester Kraaijveld. Hiermee maakten de moeders hun ongerustheid kenbaar over de verkeersveiligheid op de kruising Wethouder van der Veldenweg-Vlielanderstraat-Burgemeester de Zeeuwstraat. De gemeenteraad besloot op 14 december 2004 om mede naar aanleiding van deze actie de kruising her in te richten.

De aanpassingen op de kruising bestaan uit:

· doortrekken van de vrijliggende fietspaden in de Burgemeester de Zeeuwstraat;

· het verruimen van de bocht aan de zijde van de Rabobank;
· het versmallen van de middeneilanden in de Wethouder van der Veldenweg en Vlielanderstraat.

Inmiddels hebben wij enkele voorbereidende werkzaamheden verricht, zoals het verplanten van een aantal bomen en het nemen van een verkeersbesluit. In week 20 (17 t/m 20 mei) starten wij met de werkzaamheden op de kruising. Naar verwachting zijn de aanpassingen op de kruising na twee weken gerealiseerd, zodat de jaarlijkse wielerronde en de paardenmarkt zonder hinder georganiseerd kunnen worden.

Verder vinden de werkzaamheden buiten de rijbanen plaats, waardoor omleidingen van het verkeer niet nodig zijn. De werkzaamheden duiden wij met duidelijke verkeersborden aan. Samen met de oplettendheid en zorgvuldigheid van de weggebruikers zorgen wij hiermee voor een verkeersveilige situatie.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer A.G.H. Keijzers, coördinator taakveld Civieltechniek en Gebouwenbeheer, via telefoon (0186) 656100 of e-mail t.keijzers@cromstrijen.nl. Hebt u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer J.M. Verschoor. Hij is eveneens via telefoon (0186) 656100 te bereiken.