Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Joep de Bekker en Jaap Schuurmans bij Galerie Pictura

T/m 28 mei 2005 tonen Joep de Bekker en Jaap Schuurmans elementen uit de natuur. Joep de Bekker met schilderijen en Jaap Schuurmans met stenen beelden.

Het leuke van kunst is dat het én vreselijk individueel is én universele verlangens bij de mensen bijeen brengt. Het verlangen naar schoonheid en rust bijvoorbeeld, of het verlangen naar spanning en diversiteit, of het verlangen naar herkenning van je eigen ziel in de expressie van een ander.

De werken van twee Groesbeekse kunstenaars, die in het dagelijks leven geheel uiteenlopend bezig zijn. De een schildert, de ander beeldhouwt, waar het om gaat, en ook dat verbindt beide kunstenaars, is dat het om gevoel en intuïtie gaat, om schoonheid in zijn individueelste vorm, waarbij de een zijn bronnen overal vandaan haalt en zich 'allesvreter' noemt en de ander zijn inspiratie uit de kalmte en rust van natuur en materiaal haalt.

De oudere en de jongere kunstenaar, bij elkaar gebracht door hun liefde voor kunst die zichzelf mag zijn, met eerbied voor de eigen kracht van het materiaal zelf waar ze mee werken. Beiden zijn gepassioneerd in hun aanraking met het materiaal -de verf, de Belgische steen- en het kunstwerk dat zichzelf bijna vervaardigt door tussenkomst van hun hoofd en handen. Zij ervaren het bezig zijn met hun kunst als een voortdurend avontuur, een ontdekkingsreis, een spontane ontmoeting met zichzelf en hun omgeving.

Galerie Pictura - Aijenseweg 16b - Aijen (Gem.Bergen L.) - Tel 0485-341970

Open di t/m za 14.00-17.00 uur en www.galeriepictura.nl

info Roel van der Veen 0485-341970 info@galeriepictura.nl