Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 mei 2005


Onderwerp: Politie zoekt getuigen aanranding


De politie Doetinchem zoekt getuigen van een aanranding die vanmorgen in het natuurgebied de Zumpe plaats vond. Een 14-jarig meisje uit de gemeente Oude IJsselstreek werd omstreeks 11.45 uur door een nog onbekende jongeman gedwongen ontuchtige handelingen te ondergaan. Thuis gekomen informeerde zij haar ouders, waarna de politie later vandaag in kennis werd gesteld. De politie is een onderzoek gestart.


Het meisje fietste omstreeks 11.30 uur over het fietspad gelegen achter de Zuivelweg toen zij door een jongeman op een mountainbike werd aangesproken. Ze hebben hier even staan praten, waarna hij haar via de Vossenstraat meenam richting het natuurgebied de Zumpe. Hier heeft hij haar gedwongen ontuchtige handelingen te ondergaan. Het meisje was dusdanig geschrokken dat zij vanaf het eerste aanspreken niet durfde te vluchten.
Na afloop van het gebeuren is zij met hem richting de Rekhemseweg weggefietst. Hier reed hij weg richting de Koekendaal.


De jongeman voldoet aan het volgende signalement: ongeveer 20 jaar, lengte ongeveer 1.75 m, slank postuur, blonde stekels en van achteren opgeschoren haar. Hij droeg een licht blauwe spijkerbroek en een trui/vest. Verder had hij nette bruine schoenen aan. Hij reed op een zilver grijze mountainbike, merk Giant.


Tijdens het gebeurde zijn er twee vrouwen met een hond langs gelopen en de politie zoekt onder andere contact met hen. Ook andere getuigen die iets in verband met het gebeurde kunnen melden worden verzocht contact met de politie Doetinchem (0900- 88 44) op te nemen


Nadat de politie in kennis was gesteld is zij met een uitgebreid onderzoek begonnen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --