Ingezonden persbericht

Honderden jonge creatieven op Kick-Off Nieuwe Garde Rotterdam

Bijna 800 jonge creatieven bezochten afgelopen vrijdagavond de Kick-Off van Nieuwe Garde Rotterdam. Het evenement vormde daarmee een zeer geslaagde aftrap van de nieuwe Rotterdamse afdeling van dit netwerk voor jonge creatieven.

Onder de honderden bezoekers van de Schiecentrale bevond zich ook Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam. Hij werd als speciale gast onder meer geïnterviewd voor het 60 Minute Magazine. De live realisatie van dit magazine was een van de hoogtepunten van de avond. Hectiek, deadlines en vooral enthousiasme beheersten de redactietafels waaraan tekstschrijvers, ontwerpers, fotografen en illustratoren samen met de redactie van Rails werkten aan dit unieke blad.

Ook de consults van fotograaf Corbino en ontwerpers Joost Alferink en Robbert de Vrieze waren een groot succes. Vele schetsen, modellen en portfolio's gingen over de bureaus en werden van tips en adviezen voorzien. De officiële lancering van Nieuwe Garde Rotterdam werd gevormd door de presentatie van een video-edit van beeldend kunstenaar Micha Klein, die hij speciaal voor deze gelegenheid had gemaakt in samenwerking met een aantal leden van Nieuwe Garde.

De Kick-Off van Nieuwe Garde Rotterdam krijgt op 18 mei zijn eerste vervolg, middels de allereerste salon. Met deze bijeenkomsten rond afwisselende thema's biedt Nieuwe Garde de jonge creatieven regelmatig de gelegenheid om op een inspirerende manier te blijven werken aan hun netwerk. Voor de salon op 18 mei staat een verrassende avond met Willem de Ridder op het programma. Deze meesterverteller weet al generaties lang luisteraars aan zijn lippen gekluisterd te houden. Zijn sprookjesachtige vertellingen voor VPRO-radio zijn legendarisch en Paradiso, de poptempel waarvan hij mede-oprichter is, geniet wereldwijde faam. Ook zijn workshops Spiegelogie, zoals De Ridder zijn levenswijsheid noemt, hebben inmiddels vele fans.

De Luistersalon met Willem de Ridder vindt op 18 mei plaats in Locus 010, Vlasmarkt 1 te Rotterdam. De salon start om 20.00 uur; deuren open om 19.30 uur. Toegangsprijs 2 euro.

____/einde persbericht/____

/Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht