IDée ICT Opleidingen neemt Broekhuis Noord Nederland over.

Nieuwe krachtige opleider verder als Broekhuis Training Noord Oost Nederland.

Amsterdam, 18 mei 2005 - Broekhuis Training Groep B.V. en IDée ICT Opleidingen B.V. hebben vandaag de overname van Broekhuis Noord Nederland B.V. door IDée ICT Opleidingen B.V. bekend gemaakt. Met deze overname is een krachtige speler in de ICT opleidingsmarkt in Noord en Oost Nederland ontstaan met maar liefst 8 vestigingen. De vestigingen gaan opereren onder het label Broekhuis Training Noord Oost Nederland.

Broekhuis Training Noord Oost, geleid door Frans Boermans, directeur van de IDée ICT Groep, zal zich vanuit haar hoofdkantoor in Assen richten op bediening van voornamelijk de zakelijke markt, de zorgsector en de overheid. Het werkterrein van de nieuwe groep beslaat de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, een gedeelte van Flevoland en het noordelijke gedeelte van Gelderland. IDée ICT Opleidingen zal zich na de overname concentreren op het aanbieden van ICT opleidingen voor personen die zich in het kader van mobiliteit of reïntegratie willen omscholen naar een ICT functie. Deze activiteiten worden tevens landelijk via de Broekhuis Training Groep aangeboden.

Opleidingen voor Bachelor en ingenieur in ICT.

Momenteel biedt de organisatie ook vaktrajecten aan waarin specialisten zich in een periode van één jaar kunnen laten certificeren tot bachelor of ing. in de ICT. Deze trajecten kan men aanvangen indien reeds over de nodige kennis en ervaring wordt beschikt. Naast bovengenoemde opleidingen zijn Masteropleidingen in voorbereiding.

Over Broekhuis Training Groep

Broekhuis Training Groep is marktleider in ICT opleidingen en een van de weinige aanbieders die eigen, op ICT en in het bijzonder op E-Learning toegespitst studiemateriaal ontwikkelt. De organisatie heeft haar hoofdkantoor verplaatst van Rotterdam naar Utrecht. Deze locatie biedt tevens onderdak aan haar callcenter en de research- en ontwikkelgroep.

Martijn Rozenboom, algemeen directeur van de Broekhuis Training Groep, verwacht een versterking van de marktpositie in Noord en Oost Nederland en acht een marktleiderschap op korte termijn haalbaar. Rozenboom: 'door het ondernemerschap van Frans Boermans kunnen we onze gezamenlijke visie op de trainingsmarkt daadwerkelijk gestalte geven en toewerken naar het marktleiderschap in ICT opleidingen in Noord en Oost Nederland'.

Einde persinformatie, 18 mei 2005

Voor meer informatie kunt u zich richten tot:

Maussen Communications & Public Relations B.V. (