HBO-Raad

Meer flexibiliteit voor hogescholen en medewerkers Principe-akkoord nieuwe CAO hogescholen 18-05-2005

De HBO-raad, werkgeversvereniging van hogescholen, en de werknemersorganisaties hebben vandaag een principe-akkoord over een nieuwe CAO gesloten. Belangrijk winstpunt is een flexibeler vakantieregeling. De nieuwe CAO voor de ruim 33.000 medewerkers van hogescholen gaat in op 1 januari 2005 en eindigt op 31 december 2005. Alle werknemers krijgen per 1 juli een loonsverhoging van 0,6% en een eenmalige uitkering van ⬠125,-.

In de nieuwe CAO hebben de werkgevers en de werknemersorganisaties afspraken gemaakt over een flexibele invulling van de werktijd. Werknemers kunnen kiezen voor een werkweek van respectievelijk 36, 38 en 40 uur. Ze krijgen daardoor meer ruimte voor het flexibel opnemen van verlof. Voor hogescholen betekent dit dat zij het hele jaar kunnen inspelen op vragen vanuit hun omgeving. Bovendien kan hierdoor het onderwijs beter over het jaar worden gespreid.

Daarnaast is het noodzakelijk om effectiever te investeren in de professionaliteit van de medewerkers. Voor zowel onderwijzend als ondersteunend personeel zijn in de nieuwe CAO meer uren beschikbaar voor deskundigheidsbevordering. Voor onderwijzend personeel geldt tenminste 59 uur, voor ondersteunend personeel is dat 20 uur. Op hogeschoolniveau kunnen aanvullende afspraken worden gemaakt. Deze uren vormen een belangrijk onderdeel van het Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Ook hierover zijn in de CAO afspraken gemaakt. De werknemer stelt samen met de werkgever een POP op, waarin concrete afspraken worden gemaakt over onder andere het bijhouden en het verder ontwikkelen van de competenties van alle medewerkers. Het POP speelt een belangrijke rol in de jaarlijkse functionerings- en beoordelingscyclus.

In de CAO zijn ook afspraken gemaakt over de doorbetaling bij het tweede ziektejaar: in het eerste ziektejaar bedraagt de doorbetaling 100% van het salaris. In het tweede ziektejaar is dat 70%. Deze afspraken zijn een invulling van het sociaal akkoord.