Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

12 april 2005

Veerman neemt eindrapport NAJK project Duik in water! in ontvangst

Minister Veerman zal woensdagmiddag 18 mei het eindrapport van het NAJK project Duik in water! in ontvangst nemen. Op het bedrijf van Koos en Monique van der Laan in Kamerik zal ter gelegenheid hiervan een veldsymposium worden gehouden over de toekomst van de landbouw in de westelijke veenweidegebieden.

In het veld zullen een aantal sprekers hun visie neerzetten over de rol van de landbouw in de toekomst van het gebied. Vice-voorzitter Ruud den Boer zal aangeven wat hij nodig heeft om over 30 jaar nog boer te kunnen zijn.
Daarna zal het NAJK samen met de Utrechtse Milieufederatie een aanbod doen om het veenweidegebied te behouden door het te ontwikkelen. Over dit aanbod en hun rol gaan vervolgens de gedeputeerden Lokker, Van der Sar en Dwarshuis en bestuurders en medewerkers van provincies, gemeentes, waterschappen, het NAJK, agrarische natuurverenigingen, en terreinbeheerders in debat. Bestuurders (van provincie én afdelingen) van HAJK en UAJK zijn van harte uitgenodigd om op 18 mei naar Kamerik te komen en op hoog niveau mee te debatteren.
Voor opgeven: klik hier voor het aanmeldformulier veldsymposium.html.