Gemeente 's-Hertogenbosch

27-04-2005

Inloopdag Reconstructie Magistratenlaan (voorheen Parallelweg)

Op woensdag 18 mei 2005 hebt u van 16.00 tot 18.00 uur in het informatiecentrum Paleiskwartier gelegenheid om de plannen in te zien voor de reconstructie en herinrichting van de Magistratenlaan, gedeelte tussen de Branderijstraat en de Stationstunnel. Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt.

De Magistratenlaan maakt deel uit van het stelsel van gebiedsontsluitingswegen in de gemeente 's Hertogenbosch. De Magistratenlaan wordt uitgevoerd als rijweg met gescheiden rijbanen, elke rijrichting één rijstrook. De wegvaksnelheid bedraagt 50 km/u. Ter plaatse van de aansluitingen worden in de middenberm linksafopstelstroken aangelegd. In de zijbermen is voorzien in een boomstructuur. Langs de kantoorgebouwen/percelen van de Magistratenlaan is een fietsstraat voorzien. Een fietsstraat is een rijweg waar zowel het bestemmingsverkeer t.b.v. de aanliggende percelen als het fietsverkeer gebruik van kan maken. Enkele delen van deze structuur worden aangelegd als tweerichting fietspad.

In de toekomst wordt de Magistratenlaan aangesloten op de randweg. In het noorden wordt de Magistratenlaan doorgetrokken in de Verlengde Parallelweg met een toekomstige aansluiting op de Zandzuigerstraat. Deze onderdelen maken geen deel uit van de ter visie liggende plannen.