Gemeente Deventer

Week 17, 29 april 2005

Deventer Internationaal

GRATIS TOEGANKELIJKE CONCERTEN MAROKKAANS ORKEST

Het Marokkaanse orkest Ismailia sluit op woensdag 18 mei de concertreeks Deventer Internationaal af. In het Deventer Stadhuis (12 uur), Winkelcentrum Keizerslanden (15 uur) en het Burgerweeshuis (21.30 uur voorafgegaan door een lezing om 20.30 uur) vinden de gratis toegankelijke optredens plaats.

Ismailia brengt chaâbi muziek, een stijl die voor sfeer en ambiance zorgt, feestmuziek dus. Maar het orkest aarzelt niet zijn publiek te verrassen met zeer stijlvolle stille nummers en mooie teksten. Of om de grenzen van dit genre te verleggen en andere stijlen te gaan onderzoeken zoals: Charkia (muziek uit het Midden-Oosten), Soussia (muziek uit het zuiden van Marokko), Elmahoun (muziek uit Fes en Meknes) en Rai-rifia (muziek uit het noorden van Marokko. De muziek verbindt traditionele elementen met dansbare populaire ritmes. Ambiance maar tegelijkertijd ernst, kwaliteit en betrouwbaarheid. In zijn meer dan zijn twintigjarige bestaan heeft Ismailia een indrukwekkende discografie opgebouwd en stond hij al op meerdere podia in België, Frankrijk en Duitsland.
De concertreeks Deventer Internationaal wordt georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door de deelnemende locaties en de gemeente Deventer, het Kunstcircuit, de Deventer Wijkaanpak, De Speelman en de Stichting Deventer Roemenië.

Publicatiedatum: 29-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 29 april 2005