Gemeente Harlingen

Gemeenteraad Harlingen houdt hoorzitting over leerlingenvervoer 2-5-2005
De gemeenteraad van Harlingen houdt op woensdag 18 mei 2005 vanaf 19.30 uur in het stadhuis een hoorzitting. Iedereen die betrokken is bij het leerlingenvervoer in Harlingen krijgt de gelegenheid om zijn of haar mening te geven. Als betrokkenen kunnen bijvoorbeeld beschouwd worden: ouders, scholen, vervoerders.
De hoorzitting zal, omdat het soms om gevoelige en persoonlijke informatie kan gaan, niet openbaar zijn. Insprekers zullen afzonderlijk van elkaar gehoord worden.

Om te voorkomen dat het houden van deze hoorzitting tot ongerechtvaardigde verwachtingen leidt, moet duidelijk zijn dat de gemeenteraad weliswaar de Verordening op het leerlingenvervoer vaststelt, maar dat het college van burgemeester en wethouders belast is met de uitvoering van die verordening. Mocht u dus klachten over de uitvoering hebben, dan moet u zich in eerste instantie tot het college wenden. Wel is het zo dat de gemeenteraad een controlerende functie heeft ten opzichte van het college. Ook vanuit die invalshoek wil de gemeenteraad graag zo breed mogelijk geïnformeerd worden over alle aspecten van het leerlingenvervoer.

Wilt u uw stem laten horen tijdens deze hoorzitting, dan kunt u zich melden bij de griffier van de gemeenteraad onder vermelding van uw hoedanigheid (ouder, onderwijzend personeel, vervoerder etc.) U kunt de griffier, de heer G. Helder, op de volgende manieren bereiken: tel. 0517-492309 (ma t/m do), email: griffier@harlingen.nl of via postbus 10.000, 8860 HA Harlingen, t.a.v. de griffier. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht over het tijdstip waarop u op 18 mei verwacht wordt.