Time : 12:10:02 PM
Date : Monday, May 09, 2005
Sender Name: Kinepolis Group

Kinepolis Group wereldwijd marktleider in Hoge Definitie Digitale Cinema

Kinepolis Group, de wereldwijde nummer één in hoge definitie digitale cinema kijkt reikhalzend uit naar de release van Star Wars Episode III en is klaar om in België, Frankrijk en Spanje de film tot zijn recht te laten komen in de hoogste digitale resolutie. In Frankrijk en Spanje brengt de groep zelfs als eerste digitale cinema met de hoogste resolutie (2K). Enkel in de Kinepolis-complexen kan Star Wars III er op de meest intense wijze beleefd worden.

High Definition digital cinema
Digitaal is ongetwijfeld de toekomst op het vlak van beeld en klank. Kinepolis Group is sinds enkele jaren een stuwende kracht achter de hoge definitie digitale projectie. Zo kunnen filmliefhebbers vanaf 18 mei 2005 in maar liefst 21 Kinepolis-zalen in België (13 zalen), Frankrijk (5 zalen) en Spanje (3 zalen) genieten van de voordelen van de digitalisering. Alle Kinepolis bioscopen zullen er over minstens één zaal beschikken die uitgerust is met High Definition Digital Cinema (HDDC). Kinepolis Group is dan ook wereldwijd nummer 1 in digitale cinema met het grootste aantal digitale zalen in beheer en proportioneel het grootste aandeel digitale zalen in vergelijking met het totaal aantal zalen per complex.
Kinepolis Group beschikte reeds over 11 digitale zalen, waarvan 10 in België en 1 in Frankrijk. Het digitale platform van Kinepolis Group kwam er in samenwerking met andere Belgische bedrijven: Barco (voor de digitale projectie) en EVS (voor de server-technologie). Via een overeenkomst met XDC (EVS Group) wordt het vanaf 18/05/05 met 10 zalen uitgebreid.

Spitstechnologie
Het Kinepolis-concept maakt gebruik van de revolutionaire 3-chip DLP-cinematechnologie.
De film wordt vanop een computerserver op het scherm geprojecteerd aan de hand van een digitale projector. Of de film nu één keer of duizend keer geprojecteerd wordt, maakt niets uit. De kwaliteit blijft onberispelijk omdat slijtage in tegenstelling tot de klassieke 35 mm film uitgesloten is.
Alle Kinepolis-vestigingen zijn tevens uitgerust met schotelontvangers die overdracht van live hoge resolutiebeelden mogelijk maken.
Kinepolis Group is bovendien de enige bioscoopgroep die in zoveel zalen het THX-certificaat en HDDC verenigt. In Spanje en Frankrijk zijn enkel Kinepolis-complexen voorzien van het THX-label in alle zalen en van 2K-projectie.
Het THX-certificaat wordt enkel toegekend aan zalen die voldoen aan de strengste kwaliteitscriteria, zowel op niveau van beeld als op niveau van geluid. THX is een kwaliteitslabel dat initieel ontwikkeld werd door George Lucas, tevens de regisseur van Star Wars. Het label moet garanderen dat films getoond worden zoals de regisseurs ze voor ogen hebben. Bij films die in een THX-gecertificeerde zaal vertoond worden, zijn de beelden helderder en scherper, zijn de dialogen duidelijker, worden de Surround geluiden egaler over de zaal verspreid en evenaren de beeld- en geluidskwaliteit die van een professionele studio.

Meerwaarde
De voordelen van HDDC in vergelijking met traditionele 35mm schuilen vooral in de uitzonderlijke beeldkwaliteit, perfecte ondertitels en betere kleuren. De digitale technologie onderscheidt zich eveneens door een beter kwaliteitsbehoud op langere termijn. Dankzij de polyvalente digitale installaties hoeft Kinepolis zijn schermen niet enkel voor te behouden voor de klassieke langspeelfilms, maar kan er allerlei alternatieve inhoud aangeboden worden, zoals het live tv-journaal, prestigieuze evenementen, televisie-reeksen in avant-première, live concerten en sportwedstrijden.
Zo zal op woensdag 11 mei te Kinepolis Lomme (Frankrijk) de openingsceremonie van het Filmfestival van Cannes live op groot scherm vertoond worden, en dit in de hoogste resolutie.

Star Wars Episode III
Kinepolis is klaar om de filmfanaat in de beste omstandigheden te laten genieten van de nieuwe Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. Episode III is een 'live action movie' die volledig digitaal opgenomen werd. "Er bestaat nogal wat misvatting rond digitale cinema," aldus Bob Claeys, Projection & Sound Director van Kinepolis Group. " Net als bij digitale fotografie is ook bij digitale cinema de resolutie van doorslaggevend belang voor de kwaliteit van de projectie. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit. Onze spitstechnologie met THX èn 2K-projectie zal resulteren in de meest intense filmbeleving van Star Wars, en zal de digitale creatie van George Lucas dan ook alle eer aandoen."


-------------
Over Kinepolis Group
Sedert zijn oprichting in 1997 uit de fusie van de groepen Bert en Claeys en zijn daaropvolgende beursnotering in 1998, is Kinepolis Group uitgegroeid tot Belgisch marktleider en tot technologische pionier in Europa. Kinepolis Group stelt ruim 1900 mensen tewerk. De groep onthaalde in zijn 20 bioscoopcomplexen in België, Frankrijk, Spanje, Polen en Zwitserland
24,5 miljoen bioscoopbezoekers in 2004.

Contact Kinepolis Group:
Myriam Dassonville
Corporate Communication Manager
Tel: +32 2 474 26 91
E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com