Ingezonden persbericht


Symposium wijkraad Vleuten-De Meern inzake gebied in verandering

Aan alle wijkbewonersorganisaties, buurtcomité's, wijkverenigingen, milieuorganisaties, ondernemersverenigingen, welzijnsinstellingen en thema- en/of doelgroeporganisaties werkzaam voor de belangen van bewoners in Vleuten, Haarzuilens, De Meern, Vleuterweide, Veldhuizen, de Balije, het Leidsche Rijn Park en Rijnenburg:

De WijkRaad Vleuten-De Meern nodigt u uit

voor een symposium op:

woensdag 18 mei a.s. van 18.00 tot 21.00 uur

in restaurant de 4 Balken in Haarzuilens

met als thema: welke veranderingen willen

wij in ons gebied in verandering?

De WijkRaad Vleuten-De Meern bestaat uit ruim 20 inwoners van Vleuten, Haarzuilens, De Meern, Vleuterweide, Veldhuizen, de Balije, het Leidsche Rijn Park en Rijnenburg. De WijkRaad adviseert het college van burgemeester en wethouders van Utrecht t.a.v. alle zaken in onze veranderingen in ons gebied.

In september 2002 is door diverse belangenorganisaties en de WijkRaad Vleuten-De Meern een accoord gesloten in 't Wapen van Haarzuilens met als doel: 'samen sterk'! Vaak werkte dat, soms niet. Nu zou de WijkRaad Vleuten-De Meern dit accoord verder willen invullen en concretiseren. In juni van dit jaar geeft de WijkRaad Vleuten-De Meern advies voor de begroting van de gemeente Utrecht voor 2006. Tevens vinden in maart 2006 de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een uitgelezen kans om in gezamenlijkheid geldstromen en beleid te beïnvloeden ten behoeve van alle (oude èn nieuwe) inwoners van onze voormalige zelfstandige gemeente!

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

18.00 uur: ontvangst en gezamenlijke barbecue en drankje

19.00 uur: inleiding door de extern voorzitter van de WijkRaad Vleuten-De Meern Gerda Oskam

19.30 uur: veiling van ideeën o.l.v. veilingmeester Johan de Boer

20.30 uur: samenvatting en conclusies door Gerda Oskam

21.00 uur: einde

Wij hopen dat u allen kunt komen! I.v.m. de organisatie willen wij u vragen om zich vóór 10 mei op te geven en eventueel ideeën in te dienen, liefst per e-mail secretariaat@wijkraad10.fol.nl of eventueel via wijkraadleden Hans Zwamborn (6772906) of Marian Breunesse (6771465).