Ingezonden persbericht


Diergaarde blijdorp voert acties op 18 mei:
boedelkijkdag en protestdemonstratie

Woensdag 18 mei organiseert Diergaarde Blijdorp de hele dag actie tegen de voorgenomen subsidiekorting van 70 % door het College van B & W van Rotterdam. Door deze korting staat het voortbestaan van de Diergaarde op het spel.

Blijdorp start op 18 mei met een (zogenaamde) boedelkijkdag in de Diergaarde. Bezoekers kunnen voor ¤ 2,50 naar binnen om alvast uit te zoeken wat zij na het 'faillissement' zouden willen kopen. Om drie uur 's middags begint een ludieke protestdemonstratie naar het Stadhuis. Iedereen die Blijdorp een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd om aan de protestactie deel te nemen, met of zonder zelfgemaakte spandoeken. Verzamelen bij de Diergaarde-ingang aan de Rivierahalzijde (Van Aerssenlaan).

Het zal een opvallende demonstratie worden met veel rijdend materieel zoals mestkarren, vrachtwagens met transportkisten en het Blijdorp treintje. Het is de bedoeling onderdak op het stadhuis te vragen voor de dieren uit de dierentuin omdat Blijdorp vreest de kosten voor onderhoud niet meer te kunnen opbrengen. De dieren zullen overigens ook luidkeels van zich laten horen. Naar verwachting zullen vele honderden, misschien zelfs een paar duizend medewerkers, vrijwilligers, leden van de Vrienden van Blijdorp, abonnementhouders en vaste bezoekers in de optocht meelopen met hun zelfbedachte leuzen. Bij het stadhuis worden de duizenden handtekeningen, die de Vrienden van Blijdorp de afgelopen weken hebben ingezameld tegen de bezuinigingsvoorstellen, aangeboden aan het Stadsbestuur.

De laatste informatie over de actie vindt u op www.diergaardeblijdorp.nl Meer informatie over de handtekeningenactie is te vinden op www.vriendenvanblijdorp.nl Vanaf deze site is het ook mogelijk het handtekeningenformulier te downloaden.


---

Voor meer (pers)informatie surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl of www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer
Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 010 44 31 457 / 427