Gemeente Leeuwarden

Us Heit Us Heit

Us Heit op het Zaailand?

Bron: Fries Museum (11-05-2005)
Op woensdag 18 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur organiseert het Fries Museum onder de titel `Us Heit op het Zaailand?' voor de tweede keer de Nieuw Fries Museum Salon.
Het centrale thema van deze discussiebijeenkomst is de plaats van de geschiedenis van Friesland in het nieuw Fries Museum. De inleiding tot de discussie wordt verzorgd door prof. drs. Ronald de Leeuw, hoofddirecteur van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Fries Museum nodigt iedereen van harte uit om op woensdag 18 mei mee te praten over dit onderwerp. De toegang is gratis.

Het Fries Museum wil een museum zijn van kunst, cultuur en geschiedenis. Het museum kiest ervoor om op de nieuwe locatie op het Zaailand meer van de eigen, rijke collectie te tonen. Voorwerpen uit de cultuurgeschiedenis van en rond Friesland worden in telkens nieuwe settingen bij elkaar geplaatst. Maar een samenhangend en blijvend geschiedverhaal vertellen, dat voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk is, is niet eenvoudig. Er zijn maar weinig musea die daar goed in slagen. Een voorbeeld van hoe geschiedenis een plek krijgt in een museum, is het Rijksmuseum in Amsterdam. Directeur Ronald de Leeuw vertelt als aanzet tot de discussie hoe kunst en geschiedenis worden gepresenteerd in het nieuwe Rijksmuseum. Een van de vragen die tijdens de bijeenkomst aan de orde komen, is: `Welke geschiedenis verwacht u in het nieuwe Fries Museum?'

18 mei van 16.00 - 18.00 uur
Fries Museum, Turfmarkt 11
Toegang gratis