Ingezonden persbericht


Horeca een hele tour!

NIEUW VENNEP, 12 mei 2005 -- Op 18 mei 2005 worden burgemeester en wethouders, raadsleden, fractieleden en andere betrokkenen ingewijd in de gastvrije wereld van de horeca. Zij krijgen een rondleiding langs vijf horecagelegenheden in de gemeente Haarlemmermeer om te zien welke belangrijke rol de gastheren van de samenleving spelen. Onderwerpen die ter sprake komen zijn o.a. de horeca als onderdeel van het imago van de gemeente, sociale cohesie, veiligheid, werkgelegenheid, administratieve verplichtingen en toerisme. Tevens wordt de kennis van de genodigden getest middels de Horeca-Kennis-Quiz. De winnaar ontvangt de Horeca-Kennis-Award Haarlemmermeer 2005. De tour begint om 11.30 uur bij Claus Event Centre aan de Kruisweg in Hoofddorp.

Ondernemen in de horeca is een leuk vak, hoewel het ook zijn zware kanten kent. Regelgeving maakt het er namelijk niet makkelijker op. De horeca heeft met meer dan 100 wetten en 75 administratieve verplichtingen de hoogste administratieve lastendruk van het Nederlandse bedrijfsleven. Minder en duidelijker regels moeten het ondernemen in de horeca weer een stuk leuker maken, want daarvoor zitten ondernemers in de horeca. Gastvrijheid is geen keuze, dat zit hen in het bloed. Ze willen een goed en bloeiend horecaleven bieden als een waardevol element van de Haarlemmermeerse gemeenschap. Tijdens de tour wordt een 'kijkje in de keuken' gegund van de horecaondernemer en laten de ondernemers zien waar zij dagelijks mee bezig zijn.

De eigenlijke rondleiding begint om 12.00 uur in Café/Restaurant 't Kolkje en wordt in Claus Event Centre afgesloten met een korte presentatie en de Horeca-kennis-quiz van de afdeling Haarlemmermeer/Aalsmeer van Koninklijk Horeca Nederland.

Het programma ziet er voor deze dag als volgt uit: 11.30 - 11.45 uur verzamelen parkeerterrein Claus Event Centre 12.00 uur Café/Restaurant 't Kolkje
13.00 uur Café/Restaurant Meerzicht
14.00 uur Eétcafe De Walrus
15.00 uur Truck Resto
16.00 uur The Challenge
17.00 uur Retour Claus Event Centre, presentatie afdeling. Haarlemmermeer/Aalsmeer, borrel met hapje, horeca kennisquiz.
18.00 uur Einde 'Horeca een hele toer'

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd de bustoer bij te wonen. Wilt u zo vriendelijk zijn om het bijgevoegde antwoordformulier in te vullen en te retourneren. Bedankt. U kunt ook slechts een deel van het programma bijwonen!

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht