Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Dit is een gezamenlijke persuitnodiging van de Rijksgebouwendienst (ministerie van VROM), de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ministerie van OCW) en de Stichting Museum Amersfoort.

UITNODIGING VOOR DE PERS

Presentatie definitief ontwerp voor de nieuwbouw van de Rijksdiensten voor de Monumentenzorg en het Oudheidkundig Bodemonderzoek en het Cultureel Expositie Centrum in Amersfoort

De Rijksgebouwendienst presenteert op woensdag 18 mei samen met de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ), de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) en de Stichting Museum Amersfoort het definitieve ontwerp voor de nieuwbouw. Het ontwerp is van architect Juan Navarro Baldeweg (Baldeweg Asociados, Madrid) in samenwerking met Wim Woensdregt (A+D+P architecten, Amsterdam). De nieuwbouw is gepland op het Meursingterrein aan de rand van de historische binnenstad van Amersfoort.

De presentatie begint om 16.00 uur en vindt plaats in 'de Observant' (Mathilde van Denemarkenzaal), Stadhuisplein 7 in Amersfoort. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

Ontvangst vanaf 15.45 uur.

De presentatie start om 16.00 uur:


· Welkom en inleiding door Ralph Graven, projectmanager Rijksgebouwendienst


· Toelichting door Linda Boot, algemeen directeur a.i. dienst in oprichting ROB/RDMZ, op de gebruikers van de nieuwbouw


· Toelichting door architect Wim Woensdregt op het definitief ontwerp van de nieuwbouw


· Gelegenheid voor het stellen van vragen, en aansluitend de mogelijkheid om de maquette en de presentatie van de architect te bekijken.

Vertegenwoordigers van de media die de bijeenkomst willen bijwonen worden verzocht zich aan te melden bij Nienke de Boer, afdeling Communicatie van de Rijksgebouwendienst,

telefoon 070 - 339 1511, of via nienke.deboer@minvrom.nl .