Partij van de Arbeid


Persbericht


PvdA-voorlichting


Plein 2


Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Tel 070 318 3025 / Fax 070 318 2800


Den Haag, 12 mei 2005


PvdA-campagne Europese Grondwet


Op 1 mei is de PvdA-campagne voor de Europese Grondwet gestart. De komende weken trekken PvdA-ers het land in om mensen te overtuigen op 1 juni aanstaande vóór de Europese Grondwet te stemmen. Er zijn bijeenkomsten en debatten met onder meer PvdA-leider Wouter Bos, Europa-woordvoerder Frans Timmermans en de leider van de Eurodelegatie Max van den Berg. Daarnaast bezoeken PvdA Tweede-Kamerleden en Europarlementariërs in de laatste weken politieke cafés in verschillende gemeenten en gaan zij van deur-tot-deur met flyers.


De komende weken zijn er enkele grote PvdA-campagnebijeenkomsten.


Op woensdag 18 mei is er s avonds (vanaf 19.00 uur) een Arenabijeenkomst in Off Corso aan de Kruiskade 22 in Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door de PvdA- Eurodelegatie, staat centraal wat er concreet verandert mét de Grondwet. Met medewerking van PvdA-leider Wouter Bos, de leden van de Eurodelegatie, waaronder delegatieleider Max van den Berg, en stand-up comedian Wilko Terwijn.


Op donderdag 26 mei staat het maandelijkse OpPositiedebat van het Kenniscentrum van de PvdA in het teken van de Europese Grondwet. Wouter Bos wordt geïnterviewd over wat hij met Europa heeft. PvdA-woordvoerder Europese Zaken Frans Timmermans neemt deel aan het publieksdebat. Het OpPositiedebat vindt plaats in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9 in Haarlem en begint om 20.00 uur.


Op maandag 30 mei organiseert het Internationaal Secretariaat van de PvdA een avond over de Europese Grondwet in Concordia, Hoge Zand 42 in Den Haag. Aanvang: 18.00 uur. Met medewerking van Wouter Bos, Frans Timmermans, Max van den Berg en internationaal secretaris Marije Laffeber.


Naast de genoemde bijeenkomsten worden ook enkele regionale bijeenkomsten gehouden, waar Frans Timmermans in debat gaat over de Grondwet. De avonden beginnen om 19.30 uur:


- woensdag 18 mei in Groningen: Het Stadsparkpaviljoen, Paviljoenlaan 3.


- vrijdag 20 mei in Leiden: Het Volkshuis, Apothekersdijk 33a.


- maandag 23 mei in Utrecht: Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9.


PvdA Tweede-Kamerleden en Europarlementariërs zullen in de laatste weken bovendien te vinden zijn in verschillende gemeenten voor het bijwonen van politieke cafés en om te canvassen in wijken met veel PvdA-kiezers.