Ingezonden persbericht


U I T N O D I G I N G

Wethouder Hillebrand start restauratie Sint Jansbrug

Wethouder Ron Hillebrand geeft tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de restauratie van de Sint Jansbrug in Leiden.

De monumentale Sint Jansbrug dateert al van voor 1204, het jaar dat hij instortte onder het gewicht van vluchtende aanhangers van gravin Ada van Holland. Door de jaren heen is de brug meerdere malen van gedaante veranderd: van houten ophaalbrug tot dubbele ijzeren basculebrug in 1865 en tot een vaste brug in 1914.

De huidige brug is in dusdanige staat dat deze moet worden vernieuwd. De fundatie wordt verstevigd en de landhoofden en de middenpijler worden gerestaureerd. Het brugdek wordt in zijn geheel vernieuwd. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels achter de rug, zodat nu de echte restauratie kan beginnen.

Op woensdag 18 mei aanstaande verricht wethouder Ron Hillebrand de starthandeling voor de restauratie. U bent hierbij van harte welkom vanaf 10.45 uur.

Locatie: St. Jansbrug.

Programma: 11:00u Welkomstwoord
11:05u Toespraak Ron Hillebrand
11:15u Starthandeling Ron Hillebrand
11:20u Koffie en gebak bij Annie's Verjaardag naast de Sint Jansbrug aan het water
11:45u Dankwoord en afsluiting.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hans van Weijen, afdeling Communicatie van de dienst Bouwen en Wonen, tel. 071 - 516 57 99.

---- --