Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 149

datum: 13 mei 2005

Coaches gezocht!
Project Coaching Marokkaanse Jongeren Amersfoort van start

Op woensdag 18 mei om 15.00 uur neemt wethouder Van 't Veld in het stadhuis de eerste flyers en posters in ontvangst, die vanaf volgende week worden ingezet om vijftien Marokkaanse vrijwilligers te werven. Deze vrijwilligers gaan Marokkaanse jongeren tussen de 13 en 18 jaar coachen en helpen om hun opleiding met succes af te ronden. De pers is van harte welkom om deze overhandiging bij te wonen.

Onderzoek wijst uit dat allochtone jongeren een grotere kans hebben op voortijdig schoolverlaten. Motivatieproblemen en gebrek aan praktische ondersteuning door ouders zijn daarvan dikwijls de oorzaak. Schooluitval kan vervolgens leiden tot conflicten binnen het gezin en tot maatschappelijke problemen.

Rolmodel

Voordat de coaches aan de slag gaan krijgen zij een intensieve training.Vervolgens krijgen zij een jongere toegewezen die zij gedurende een schooljaar begeleiden. Het koppelen van allochtone risicojongeren aan een coach met een zelfde culturele achtergrond leidt tot goede resultaten, zo blijkt in andere steden. De coach fungeert als succesvol rolmodel die uit eigen ervaring weet welke hobbels een jongere op zijn weg kan vinden. Met aandacht, begrip en adviezen stimuleert de coach de jongere om richting te geven aan zijn of haar toekomst.

Organisatie

Project Coaching Marokkaanse Jongeren Amersfoort is een initiatief van de Marokkaanse Vereniging Integratie en Communicatie Amersfoort (MVICA). Deze organisatie wil een bijdrage leveren aan de maatschappelijke integratie van Marokkaanse jongeren. Het project wordt uitgevoerd door SOVEE (Stichting Onderwijs Voorrang Eemland) in opdracht van de gemeente Amersfoort. De financiering vindt plaats vanuit PRIMA, het Preventieprogramma Integratie Marokkaanse jongeren Amersfoort. Het doel van dit programma is bevordering van de integratie en vermindering van criminaliteit bij Marokkaanse jongeren.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl


---- --