Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MINVenW: PERSUITNODIGING WaterINNovatiebron (WINN)

Staatssecretaris Schultz van Haegen onthult 18 mei kijkmodellen winnende inzendingen
bewoonbare Terpen van Baggerspecie

Op 18 mei onthult staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat de drie uitgewerkte ideeën van de winnende inzendingen van de door WINN georganiseerde ideeëncompetitie 'ontwerp een terp van baggerspecie.. Dit zal plaatsvinden tijdens de Terpendag in Schouwburg Agnietenhof in Tiel. Tevens zal staatssecretaris Schultz van Haegen een intentieverklaring ondertekenen met gedeputeerde Thijs Kramer van de provincie Zeeland en dijkgraaf Wybe de Graaf van Waterschap Zeeuws-Vlaanderen voor de bouw van terpen van baggerspecie in Zeeland. Daarnaast zal de staatssecretaris de eerste WINNaward uitreiken aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het concept terpen van baggerspecie.

WINN schreef vorig jaar een ideeëncompetitie uit voor het ontwerpen van een bewoonbare terp van baggerspecie. De terpen leveren een bijdrage aan de bescherming tegen wateroverlast en zijn tegelijkertijd een veilige deeloplossing voor overtollige grond uit de rivier. Uit bijna 40 inzendingen koos een externe commissie van deskundigen onder voorzitterschap van Prof. dr L. de Quelerij van de TU Delft 3 winnaars:
: Watervast - in de categorie meest technisch innovatief van: Robbert de Koning landschapsarchitect, DIN Arch, Dura Vermeer en Alterra Wageningen UR.
: Werk met werk in het kwadraat . in de categorie meest kansrijk voor de toekomst van Grontmij Nederland bv
: Spaarkaart . in de categorie meest PIMBY (Please in my backyard . aspecten die de terp gewenst maken zoals weinig overlast voor de omgeving, goede landschappelijk invulling, multifunctioneel ruimtegebruik) van Arcadis, Attika & Park.

Voor meer informatie over de inzendingen of het project Terpen van Baggerspecie kijk op www.waterinnovatiebron.nl.

Persbijeenkomst
U bent van harte uitgenodigd de Terpendag bij te wonen. Direct na afloop van het officiële gedeelte (10.00 . 12.00 uur) is er een informele persbijeenkomst met lunch. Hier heeft u de mogelijkheden tot het stellen van vragen aan de project- en programmaleiding van WaterINNovatiebron, de winnaars van de ideeëncompetitie, gedeputeerde Kramer uit Zeeland en dijkgraaf De Graaf van Waterschap Zeeuws-Vlaanderen. Ook bestaat er de mogelijkheid om de aanwezigen te interviewen. Graag ontvangen wij uw aanmelding via de contactpersoon genoemd onderaan deze uitnodiging.

Belangrijke informatie op een rij:

Adresgegevens:
Schouwburg Agnietenhof
Sint Agnietenstraat 2
4001 NB Tiel
0344.673515
Routebeschrijving zie www.agnietenhof.nl

Richttijden programma Terpendag 18 mei 2005:
9.30 ontvangst deelnemers
10.00 uur start programma Mythraszaal
10.10 uur speech staatssecretaris Schultz van Haegen 10.30 onthulling kijkmodellen winnende inzendingen 11.15 ondertekening intentieverklaring bouw terpen van baggerspecie in Zeeland
11.30 uitreiking WINN award door staatssecretaris 12.00 -12.30 uur persbijeenkomst met lunch

Aanmelding en contactpersoon 18 mei:
Iris Casteren van Cattenburch, communicatiemanager WINN 06.245 73 826, iris@cvc.nu
(b.g.g. Renie Hylkema, communicatieadviseur Terpen van Baggerspecie 06-54981342

13 mei 05 16:20