Gemeente Almere

Regisseurstraat krijgt facelift

Op 18 mei start de uitvoering van het groot onderhoud in de Regisseurstraat. Vanaf die dag zal het autoverkeer voor de Regisseurgarage worden omgeleid via de Metropolestraat met verwijsborden. Het onderhoud vindt gefaseerd plaats en er wordt gewerkt naar de Metropolestraat toe.

Het is de bedoeling om de veiligheid te vergroten en het verkeer beter te gaan regelen in de Regisseurstraat. Daarom wordt de straat in twee delen geknipt. Dit houdt in dat het autoverkeer niet meer kruist met de fietsers op het Beeldhouwerpad en zo de straat uit kan rijden. Het verkeer voor de beide garages komt daarmee vanuit verschillende richtingen aanrijden. Alleen laad- en losverkeer voor bevoorrading van de winkels kan met vrachtwagens over de sluis bij de kruising heenrijden. Verkeer voor de Regisseurgarage rijdt via de Schrijverstraat en verkeer voor de Metropolegarage komt via de Metropolestraat.

De parkeerplaatsen in de straat verdwijnen en op de locatie van de huidige parkeerplaatsen aan het Beeldhouwerpad komen fietsenrekken. Verder wordt de straat opgehoogd en herbestraat. Net als in de rest van het nieuwe centrum komt ook hier nieuwe verlichting.