Gemeente Nuth


17-05-2005

Spreekuur Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid

In de periode van 18 mei t/m 10 juni 2005, gaat het Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid (BDLZ), in Nuth, Voerendaal, Brunssum en Onderbanken, o.a. een inventarisatie houden van klachten en meldingen met betrekking tot discriminatie.

Uitgangspunt daarbij is het houden van spreekuren op locatie. Wij nodigen u hierbij uit gebruik te maken van de volgende spreekuren:

Op maandag 23 mei en 30 mei, van 9.30 uur tot 12 uur, houdt het Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid open spreekuur in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, te Voerendaal.

Op maandag 23 mei en 30 mei, van 14.00 uur tot 16.00 uur, houdt het Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid open spreekuur in het wijksteunpunt De Pastorij aan De Pastorijstraat 42, te Nuth.

Op woensdag 25 mei en 1 juni, van 9.30 uur tot 13.00 uur, houdt het Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid open spreekuur in het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk aan de Prinses Beatrixstraat
1A, te Brunssum.

Op woensdag 18 mei en 8 juni, van 9.30 uur tot 12.00 uur, houdt het Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid open spreekuur in het gemeentehuis van Onderbanken aan de Kloosterlaan 7, te Schinveld.

De projectmedewerker is op de maandag en de woensdag tijdens kantooruren te bereiken op 06-53292470. Dit nummer is voor de inwoners van Nuth, Voerendaal, Brunssum en Onderbanken, alleen bereikbaar in de periode van 18 mei t/m 10 juni 2005 !

De inventarisatie vindt plaats in het kader van het provinciaal project Van lokale naar regionale discriminatiebestrijding, en is gericht op gemeenten waar er nog geen voorziening bestaat op het gebied van discriminatiebestrijding.

Het Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid houdt zich bezig met het bestrijden en voorkomen van discriminatie. Onder discriminatie wordt verstaan: het maken van onderscheid ten aanzien van individuen of groepen op grond van kenmerken die in die situatie geen aanvaardbaar motief vormen.

Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, etnische afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, alsook leeftijd, chronische ziekte en handicap, of op welke grond dan ook, is verboden volgens de wet.