Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 mei 2005, no. 110

Verbetering Hoogstraat binnen de Ring

Wethouder Claassen rondt op 18 mei met het installeren van de laatste fietsklem symbolisch de werkzaamheden af die horen bij het verbeteren van de Hoogstraat binnen de Ring. Om 14.00 uur vertrouwt de wethouder de Tulip (model fietsklem) aan de grond toe en moet het straatbeeld en de verkeersveiligheid in de Hoogstraat tussen de Edenstraat en de Keizer Karel V Singel (Ring) verbeterd zijn.

De Hoogstraat binnen de Ring vertoonde de laatste jaren een onrustig en onveilig straatbeeld. Het straatmeubilair had zijn beste tijd gehad en de verkeerssituaties werden er ook niet beter op. Tijdens de vergadering van de stadsdeelcommissie Gestel op 7 april 2004, waar black spots centraal stonden, werd benadrukt dat de situatie verbeterd zou moeten worden. Het stadsdeelteam Gestel nam die taak op zich en met behulp van het budget van stadsdeelwethouder Claassen kon de straat een opknapbeurt tegemoet zien.

Maatregelen
Rondom de oversteek Albert Heijn/Aldi zijn drie openbare parkeerplaatsen verdwenen en is er een trottoir voor in de plaats gekomen; de verouderde fietsstallingen zijn vervangen door nieuwe fietsklemmen en de uitbundige diversiteit verkeerspalen is vervangen door één type verkeerspaal.

Verder zijn alle bomen in de Hoogstraat binnen de Ring voorzien van gele boombeugels. Deze maatregelen moeten de straat een rustiger en veiliger straatbeeld opleveren.

© 2005 Gemeente Eindhoven