Gemeente Berkel en Rodenrijs

Algemeen nieuws

Korting bij bouwmarkten op 3B veiligheidsdagen
De zomervakantie komt er weer aan. In die periode zullen vele inwoners van de gemeente op vakantie gaan. Afwezigheid van bewoners maakt het extra aantrekkelijk voor inbrekers om hun slag te slaan. U kunt diverse maatregelen treffen om het inbrekers zo onaantrekkelijk en lastig mogelijk te maken.

Zo kunt u met familie, buren of kennissen afspraken maken over het maaien van het gras, het legen van de brievenbus e.d. Ook is het aan te bevelen 's avonds een lampje te laten branden. Naast dergelijke eenvoudige maatregelen is het ook aan te raden om fysieke maatregelen te treffen die inbraak bemoeilijken, zoals het (laten) aanbrengen van hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

3B Veiligheidsdagen
Vanuit Bergschenhoek is een particulier initiatief gestart: de 3B-veiligheidsdagen, van 18 mei t/m 28 mei a.s. In deze periode geven vier grote bouwmarkten in de 3B-gemeenten (Formido-Wooning in Bergschenhoek, Karwei en Fixet-Marée in Berkel en Rodenrijs en Hubo-Haitsma in Bleiswijk) aantrekkelijke kortingen op hun gehele assortiment beveiligingsartikelen.

Klussendienst
3B-Wonen is bereid gevonden gedurende deze actieperiode een klussendienst te verzorgen voor 65+-ers zonder directe familie of handige buren en met slechts AOW of een klein pensioen. Voorwaarde om van de klussendienst gebruik te maken is dat men zelf het beveiligingsmateriaal heeft gekocht en door de directie van de Doe-het-zelfwinkel contact wordt opgenomen met 3B-Wonen.

In de gemeentehuizen en op het politiebureau zijn folders van de politie verkrijgbaar met informatie en tips over beveiliging van huizen.