Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 17 mei 2005

`Straatsportevenement voor het stadhuis'

Als onderdeel van de Breedtesport in Kampen en als aanvulling op het project Jeugd in Beweging, wordt woensdag 18 mei a.s. een straatsportevenement georganiseerd voor de kinderen van groep 8 van het basisonderwijs in de gemeente Kampen. Tussen 14.00 en 17.00 uur krijgen de kinderen de kans om gratis deel te nemen aan de volgende clinics: streetdance, basketbal, honk- en softbal, skaten en voetbal.

Eén van de doelgroepen waar de gemeente Kampen aandacht aan besteed is de jeugd. Het is tegenwoordig algemeen bekend dat je vroeg moet beginnen met het aanleren van een gezonde en sportieve leefstijl. Door o.a. dit straatsportevenement, dat voor de tweede maal plaats vindt, wordt geprobeerd om hier een bijdrage aan te leveren. We hopen dat de kinderen enthousiast worden en dat ze door gaan met sporten op straat en/of bij een vereniging. De sportverenigingen, die bovengenoemde sporten aanbieden binnen de gemeente, wordt de kans geboden promotie te maken.

De opening wordt verzorgd door wethouder Breman van o.a. sportzaken. In een rechtstreeks basketbalduel tegen één van de deelnemende kinderen zal er worden gestreden om het eerste punt van de middag.