Gemeente Beverwijk


Uitreiking inburgeringscertificaten en bewijzen van deelname in Beverwijk

Op woensdag 18 mei 2005 ontvangen 24 nieuwkomers uit de gemeente Beverwijk een inburgeringscertificaat dan wel een bewijs van deelname uit handen van wethouder K.L.M. Hazeveld. De plechtigheid vindt plaats om 16.30 uur in de Raadszaal.

Sinds 1998 is de Wet inburgering Nieuwkomers van kracht. Voor het opbouwen van een bestaan in Nederland is voldoende kennis van de Nederlandse taal en de samenleving noodzakelijk. Zowel om het dagelijkse leven te vergemakkelijken als om kans te maken op een baan. Het inburgeringsprogramma voorziet daarin door de nieuwkomers te onderwijzen in Nederlands als Tweede Taal (NT2) en Maatschappelijke Oriëntatie. Na een jaar, met uitloop tot anderhalf jaar, worden beide onderdelen getoetst.

De doelgroep nieuwkomers bestaat uit Nederlanders en vreemdelingen van buiten de Europese Unie (EU) en de Europese Economische Ruimte (EER) van 16 jaar en ouder. Deze groep vestigt zich voor het eerst in Nederland met de intentie om hier permanent te blijven. Vaak bevinden deze nieuwkomers zich in een achterstandssituatie.