Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 10 mei 2005 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
Burgemeester ,
Wethouder van Rossum,
Wethouder Thijssen,
Wethouder Huijbregts, Gemeentesecretaris Compagne.

1. 1Best.secr Openbare- en niet openbare Besluitenlijst Goedkeuring akkoord B&W-vergadering
dd. 3 mei 2005

2. 4BGR-SEC Subsidies Bijzondere culturele evenementen. Voorgesteld wordt: akkoord
1. In te stemmen met het advies van de externe commissie "Bijzondere culturele evenementen".
2. Een subsidie te verlenen aan dhr. C. van de Ven ad 954,-- t.b.v. een foto-expositie.
3. Een subsidie te verlenen aan het Cultureel Platform ad 1.270,-- voor een koffieconcertserie.
4. De totale subsidie t.b.v. de subsidieaanvragen ad 2.224,-- te dekken uit de begrotingspost uitvoering cultuurnota van 2005.


3. 5BGR-WIZ Invoering WMO- Kaders/Actiepunten Wonen Zorg Instemmen met raadsvoorstel m.b.t. Invoering WMO en akkoord Welzijn. Kaders/Actiepunten Wonen Zorg en Welzijn. Ter kennisname/ vaststelling aanbieden aan de raad op 26 mei 2005.
4. 5BGR-WIZ Conceptevaluatie convenant dorpsraden. De conceptevaluatie convenant dorpsraden ter advisering neerleggen bij akkoord de dorpsraden.
5. 5BGR-WIZ ESF-aanvraag Bestrijding jeugdwerkloosheid. 1. Kennis nemen van de samenwerkingsovereenkomst met de akkoord gemeente Uden t.b.v. de ESF-aanvraag. 2. De samenwerkingsovereenkomst en de aanvraag ESF-subsidie ter kennisname aanbieden aan de raad.


6. 5BGR-WIZ Afwijkend subsidieverzoeken ten opzichte van Geadviseerd wordt: akkoord Nota Subsidies Welzijn 2005. 1. kennis te nemen van de afwijkende subsidieverzoeken ten opzichte van Nota Subsidies Welzijn 2005. 2. dit overzicht ter kennisgeving aan te bieden aan de gemeenteraad.
7. 5BGR-WIZ Afschrijvingsbeleid Stichting Maatschappelijk werk 1. De brief van de gemeente Bladel terzake het afschrijvingsbeleid van akkoord Dommelregio. Stichting Maatschappelijk werk Dommelregio onderschrijven. 2. De gemeente Bladel en Stichting Maatschappelijk Werk Dommelregio dienovereenkomstig te berichten.


8. 7GGB-BM Milieuvergunning M. van der Vleuten, 1. Instemmen met de beoordeling van de ingebrachte bedenkingen. Akkoord Boskantseweg 58. 2. Vergunning volledig weigeren.


9. 8GGB-RO Bestuursovereenkomst reconstructie. Instemmen met: akkoord De raad voor te stellen om in te stemmen met de bestuursovereenkomst conform bijgaand conceptraadsvoorstel.
10. 8GGB-RO Uitgiftebeleid. 1. Beleid op zich handhaven. akkoord 2. als verfijning vaststellen dat doorverkoop binnen doelgroep altijd is toegestaan, met dien verstande dat bij grondverkoop voor sociale koopwoningen anti-speculatiebeding/ winstafromiong gehandhaafd blijft; 3. conform voornoemde verfijning, ontheffing verlenen aan eigenaren Dreesstraat 9 tot doorverkoop, met die verstande dat verkoop dient te geschieden aan iemand behorend tot de doelgroep (binding met de gemeente Sint-Oedenrode).

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 10 mei 2005 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.


11. 8GGB-RO Uitbreiding agrarisch- en veehandelsbedrijf Geen hoger beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten. akkoord Spierkesweg 3.

12. 8GGB-RO Inrichting Langesteeg- oost. Instemmen met: akkoord
1. voorliggende inrichtingschets;
2. de voorgestelde uitgifte van gronden en bijbehorende aantallen;
3. de voorgestelde planologische procedures;
4. het aanstellen van Bert Oomen/ Croonen als supervisor van Langesteeg- oost.


13. 8GGB-RO Herbouw woning Eekhoorn. Instemmen met: akkoord Medewerking verlenen aan het verzoek d.m.v. een informele procedure op voorwaarde dat het vereiste binnenniveau wordt gehaald.
14. 8GGB-RO Verzoek bestemming woning Hofstad 2a. Instemmen met: akkoord Mededelen dat onderhavig verzoek wordt behandeld in het kader van de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 1997.
15. 8GGB-RO Herbestemming Nieuwstraat 36. Instemmen met: akkoord Het opnemen van een burgerbestemming in de toekomstige herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 1997 en een standaardbouwblok toekennen.
16. 8GGB-RO Planschadeclaim A.C.C.H.D. van Vessem. Raad voorstellen de claim af te wijzen. akkoord
17. 8GGB-RO Aankoop grond t.b.v. verleggen fietspad Geadviseerd wordt: akkoord Ollandseweg. 1. in te stemmen met de aankoop van ca 10 m²; 2. de kosten te dekken uit de post Stille Wegdekken (fcl 7210127).


18. 9GGB-WG Afsluiten Stekelbrem. Briefschrijvers melden dat de afsluiting inmiddels zodanig is geplaatst akkoord dat de Stekelbrem wel toegankelijk is voor aanspanningen, maar niet voor auto's.
19. wB&V Beleidsbegroting 2006 hulpverleningsdienst De gemeenteraad voor te stellen in te stemmen met de concept akkoord Brabant- Noord. beleidsbegroting 2006 en het bestuur van de Hulpverleningsdienst informeren over het besluit van de raad.
20. wB&V Veiligheidsregio Brabant- Noord. Visiedocument "Veiligheidsregio Brabant- Noord in balans" ter akkoord kennisname aanbieden aan de gemeenteraad.