Politie Groningen

Persberichten woensdag 18 mei 2005

provincie Groningen 18-05-2005 -

Groningen: fietsdief betrapt
Agenten hielden dinsdagnacht op de Oosterhamrikkade een 19-jarige man uit Groningen aan voor diefstal van een fiets. De man liep met de fiets onder de arm en werd door de agenten aangesproken. Hij verklaarde de afgesloten fiets bij een bushalte te hebben gestolen. De man moest mee naar bureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

Groningen: verkeerscontroles
Op twee locaties werden dinsdag algemene verkeerscontroles gehouden. Op de Hereweg en de Sontweg werden 86 bromfietsers en 1465 autos gecontroleerd. In totaal werden 90 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan waren er 35 voor het niet dragen van de gordel en 23 voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets.

Groningen: radarsnelheidscontrole
Op de Diamantlaan werd dinsdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 853 passerende voertuigen reden er 47 sneller dan de toegestane limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 84 km per uur.

Groningen: winkeldief
Een 40-jarige man uit Groningen werd dinsdagochtend in een supermarkt aan de Eikenlaan betrapt op het wegnemen van een fles sterke drank. Het personeel droeg de man over aan de politie. Op het bureau werd geconstateerd dat de man nog een totaal boetebedrag had openstaan van meer dan 1000 euro. Tevens moest hij nog een dag zitten. Na het afhandelen van de winkeldiefstal, waar hij een proces-verbaal voor kreeg, is de man overgedragen aan justitie.

Ter Apel: man aangehouden voor vernielingen
De politie hield dinsdagavond op de Viaductstraat in Ter Apel een 37-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan voor vernielingen. De man had van de bewakingsloge van het Aanmeldcentrum met betonklinkers zes ruiten ingegooid terwijl een personeelslid in het gebouwtje zat. Bij een nabijgelegen benzinestation maakte de man het telwerk van een pomp kapot en in de Viaductstraat vernielde hij twee ruiten van woningen. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Winschoten: verdachte winkelinbraak aangehouden
Een 28-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd dinsdagnacht aangehouden op verdenking van een inbraak in een winkel aan het Burg. Schonfeldplein in Winschoten. Een getuige had de dader zien wegrennen. De politie trof achter de bibliotheek de 28-jarige man aan, die als verdachte van de inbraak werd aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Ten Post / Appingedam: radarsnelheidscontroles
De politie heeft in Ten Post en Appingedam een radarsnelheidscontrole gehouden.
Ten Post, N360: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1170, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Appingedam, Delfzijlsterweg: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 379, aantal overtredingen: 9, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Niebert / Marum: snelheid
Op de A7 bij Niebert werd dinsdagmiddag een 57-jarige automobilist uit Balk betrapt met een snelheid van 177 km per uur. Vanwege de hoogte van de snelheidsoverschrijding, 57 km per uur, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Op de A7 bij Marum reed een 45-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Recklinghausen (Dld) 21 km per uur te snel. Hij kreeg direct een schikkingsvoorstel van 90 euro.