Gemeente Westerveld

18-5-2005
Leerlingen adopteren Secretaris Waterbolkpark Havelte

De laatste jaren vinden er nogal wat vernielingen en illegale vuilstort plaats in het Secretaris Waterbolkpark in Havelte. In samenspraak met de Dorpsgemeenschap Havelte heeft de gemeente een oplossing gezocht en mogelijk gevonden. De leerlingen van groep 6 van de openbare basisschool "De Bosrank" in Havelte zijn bereid het park te adopteren.

Offici? adoptie

Op dinsdag 17 mei 2005 om 16.00 uur zal de offici? adoptie plaatsvinden bij de ingang van het park aan de Wandelbosweg. Hiervoor zullen de wethouders Martens en Geertsma samen met de leerlingen van groep 6 o.a. een informatiebord in gebruik nemen.

Doel

Door educatieve lessen aan de leerlingen te geven, worden zij al op zeer jonge leeftijd bewust gemaakt van de bijzonder waarde van het parkbos. Dit heeft inmiddels geresulteerd in het feit dat de leerlingen, samen met medewerkers van de Vogelwacht Uffelte en omstreken, nestkasten in het park hebben opgehangen.

Naamgeving park

Na de Tweede Wereldoorlog is het gebied gelegen tussen de Ruiterweg en Wandelbosweg in Havelte, ingericht als een soort parkbos. Dit park heeft de naam gekregen van de in die tijd bij de gemeente Havelte werkzame secretaris, de heer Waterbolk. Het parkbos is ongeveer 3,5 hectare groot en eigendom van de gemeente Westerveld.