Willem de Zwijgerlaan nabij de Zijlbrug de aandacht nadat zij in het zicht van de agenten snel met hun twee bromfietsen rechtsomkeer maakten en uit elkaar stoven. De agenten troffen nabij de Zijlbrug een achtergelaten bromfiets aan. In het opbergvak onder het zadel werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie heeft de bromfiets voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Korte tijd later werden vier jongens uit Leiden op de Corantijnstraat aangehouden. De agenten dacht dat het hier ging om de gevluchte jongeren. Na onderzoek bleek dit niet het geval te zijn en werden zij weer op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder. Alphen aan den Rijn Vechtpartij afz: persvoorlichting
Politie Hollands Midden

Datum: 18 mei 2005

Leiden/Leiderdorp Jongeren vluchten voor politie

Vier jongeren trokken op dinsdag 17 mei, rond 02.50 uur, op de Willem de Zwijgerlaan nabij de Zijlbrug de aandacht nadat zij in het zicht van de agenten snel met hun twee bromfietsen rechtsomkeer maakten en uit elkaar stoven. De agenten troffen nabij de Zijlbrug een achtergelaten bromfiets aan. In het opbergvak onder het zadel werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie heeft de bromfiets voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Korte tijd later werden vier jongens uit Leiden op de Corantijnstraat aangehouden. De agenten dacht dat het hier ging om de gevluchte jongeren. Na onderzoek bleek dit niet het geval te zijn en werden zij weer op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Alphen aan den Rijn Vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij die plaats heeft gevonden op dinsdag 17 mei, omstreeks 18.00 uur, op de Topaasplantsoen tussen twee groepen. Er zijn na een conflict over geluidsoverlast over en weer klappen gevallen. Personen uit beide groepen hebben aangifte gedaan van mishandeling. Het is nog onduidelijk hoeveel personen er zich met de vechtpartij bemoeid hebben. Één verdachte, een 21-jarige Alphenaar, is aangehouden op verdenking van mishandeling. Na het afleggen van een verklaring is hij inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie zal de verklaringen toetsen en zonodig actie ondernemen om de juiste personen aan te houden.

Gouda Aanhoudingen na winkeldiefstal De politie heeft op dinsdag 17 mei, omstreeks 14.45 uur, twee mannen aangehouden op de Lange Tiendeweg. De twee mannen worden ervan verdacht gestolen te hebben uit een winkel aan dezelfde weg. Na het aanhouden van de twee mannen, een 29-jarige man uit Zwolle en een 28-jarige man uit Dronten, bleken zij in het bezit te zijn van geprepareerde jassen waarin zij eenvoudig gestolen goederen kunnen meenemen. In de jassen vond de politie een aantal goederen, het is nog onduidelijk waar deze goederen vandaan komen. De twee zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld voor nader onderzoek.

Gouda Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft op dinsdag 17 mei, omstreeks 22.00 uur, twee mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar beide afkomstig uit Gouda aangehouden op verdenking van een mishandeling eerder die avond. Een 17-jarige Gouwenaar was, rond 21.30 uur, in conflict geraakt met een groep van 4 jongens op de Rossinistraat. Het liep uit op een vechtpartij waarvan één persoon uit de ene groep klappen uitdeelde aan de 17-jarige uit de andere groep. De 17-jarige heeft dit bij de politie gemeld en heeft een duidelijk signalement van de daders af kunnen geven. De politie is ter plaatse gegaan en heeft in de buurt twee jongens die voldeden aan het signalement aan kunnen houden. Wie de andere twee jongens zijn, is vooralsnog onbekend.

Boskoop Brand in woning Op dinsdag 17 mei, rond 21.20 uur, kreeg de politie de melding dat er een brand woedde aan de Babsloot. De brandweer heeft met drie voertuigen en een ladderwagen de brand geblust, hierdoor is de weg enige tijd afgezet geweest voor verkeer. Om 21.45 uur werd het sein brandmeester gegeven. De wasdroger is waarschijnlijk de oorzaak van de brand geweest.

Lekkerkerk Rijden onder invloed De politie heeft op woensdag 18 mei, omstreeks 02.15 uur, een automobilist aangehouden op de CG Roosweg onder verdenking van het rijden onder invloed. De automobilist, een 37-jarige bewoner van Krimpen aan den IJssel, blies 365 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220ug/l is. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --