Heuvelrug 10.00 uur

Utrecht 18-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Overval

DOORN- Op dinsdagmiddag werd een overval gepleegd op een instelling. Omstreeks 12.30 uur kwam een nog onbekende man binnen bij een instelling gelegen aan de Acacialaan. De man bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen en vroeg om geld. Een personeelslid bedacht zich geen moment en viel de man aan. In deze worsteling viel het vuurwapen op de grond. De overvaller, 1.80 lang, ongeveer 23 jaar, getinte huidskleur en in het zwart gekleed, rende vervolgens weg in de richting van de Oude Woudenbergseweg/Bergweg. De politie werd gewaarschuwd en zette de omgeving af. Ook werd een politiehond ingezet om een mogelijk spoor van de verdachte op te pikken. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844.

Inbrekers overlopen

VEENENDAAL- Dinsdagochtend werden woninginbrekers aangehouden. Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning gelegen aan de Faunalaan. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 22-jarige man uit Veenendaal in de woning aan. Een 23-jarige man vluchtte, op hetzelfde moment, uit de woning de tuin in. De achtervolging werd ingezet en ging door verschillende achtertuinen. De man kon uiteindelijk toch worden aangehouden. Het duo is ingesloten voor nader verhoor.

Verkeerscontrole
OVERBERG/VEENENDAAL/RENSWOUDE- Dinsdagochtend werden op verschillende locaties van 08.45 tot 12.20 verkeerscontroles uitgevoerd. Op de Slaperdijk kregen 3 personen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 kilometer per uur. Op de Nieuweweg en de Kleine Beer kregen eveneens 3 personen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 70 kilometer per uur. Op de Dorpsstraat werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd