Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - burenruzies: twee verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 18-05-2005

De Arnhemse politie heeft dinsdag bij twee uit de hand gelopen burenruzies twee verdachten aangehouden. In de wijk Kronenburg werd rond half vijf een 27-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De vrouw zou ruzie hebben gekregen met een buurvrouw en haar daarbij hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. De vrouw is later na verhoor vrijgelaten. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan. In het Sonsbeekkwartier werden agenten kort voor vijf uur geroepen bij een ruzie tussen twee bewoners. Een 41-jarige Arnhemmer zou daarbij een ruit vernield hebben van de woning van zijn 50-jarige buurman. De twee zouden al langer problemen met elkaar hebben en kregen ruzie naar aanleiding van een eerder conflict. De verdachte Arnhemmer is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vier aanhoudingen na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 18-05-2005

De Arnhemse politie heeft dinsdag na drie winkeldiefstallen in de stad vier verdachten aangehouden. Op de Ketelstraat werd rond één uur een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland aangehouden. Hij zou volgens beveiligingsmedewerkers kleding in een speciaal geprepareerde tas gestopt hebben en zonder te betalen de zaak zijn uitgelopen. De man had bekend en is na verhoor met een dagvaarding vrijgelaten. Een 20-jarige Arnhemmer werd omstreeks kwart voor twee aangehouden op de Spijkerlaan. De man was door winkelpersoneel betrapt toen hij kledingstukken ter waarde van ruim één euro had meegenomen zonder af te rekenen. De man bekende en kreeg een boete van 125 euro. Twee Arnhemmers van vijftien en zestien jaar werden aangehouden in het winkelcentrum Kronenburg nadat ze sieraden zouden hebben meegenomen. Het duo was door beveiligingsmedewerkers betrapt en aan de politie overgedragen. De jongens bekenden en zijn na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 18-05-2005

In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn dinsdag door het verkeershandhavingsteam op drie plaatsen snelheidscontroles gehouden. In totaal 559 snelheidsovertreders werden op de foto gezet. In Arnhem controleerde het VHT tussen 07.15 en 13.15 uur op de Koningsweg. Van de 2090 passanten waren er 13 die te hard hadden gereden. Tussen 07.15 en 13.10 uur stond het VHT op de Deelenseweg in Deelen en werden 36 bestuurders geflitst (1190 passanten). De meeste overtredingen vielen bij een controle op de Schelmseweg binnen de bebouwde kom van Rozendaal. Tussen 08.00 en 13.45 uur werden daar 510 bestuurders betrapt die te hard hadden gereden. Bij de controle in Rozendaal werd van 3100 passanten de snelheid gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 86 km/u (waar maximaal 50 is toegestaan).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden