Gemeente Soest

De Eng

Datum: 18/05/2005

Wijkschouw De Eng: speelplaatsen centraal

Op donderdag 12 mei vond er 's avonds een wijkschouw plaats in de Eng. Het wijkbeheerteam fietste samen met enkele andere bewoners, de Marokkaanse Vereniging, politie en gemeente door de wijk om concrete zaken te bekijken.

Wijkschouw De Eng

Mogelijke en onmogelijke oplossingen werden direct op straat besproken.

Jaarlijks vindt er een wijkschouw plaats in de wijk De Eng. Het wijkbeheerteam neemt hierin het voortouw en vraagt ook aan andere wijkbewoners punten bij de gemeente in te dienen die verbeterd zouden kunnen worden in de wijk. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de volkstuinen, diverse speelplaatsen, parkeren in de wijk en verkeerssituaties. Ook werd de brievenbus bewonderd die onlangs door toedoen van het Wijkbeheerteam is geplaatst op de Albert Cuyplaan.

Behalve bewoners namen ook 2 politiesurveillanten, de wijkcoördinator, de groenopzichter, een verkeerskundige en de medewerker van het Meldpunt Woonomgeving deel. Zij legden ter plekke aan bewoners uit waarom sommige zaken wel of niet kunnen worden gerealiseerd. Ook tijdens de koffie in het onderkomen van de groenopzichter wisselden bewoners en professionals ervaringen uit. Er ontstonden levendige discussies en ter plekke werden diverse oplossingen gegeven.

Maatregelen
Er zullen door de gemeente en politie diverse maatregelen genomen worden naar aanleiding van de schouw.

* Bij verschillende speelplaatsen zullen op verzoek van vrouwen uit de buurt bankjes worden bijgeplaatst.

* Bij het Saenredamplantsoen zal tussen de speelplaats en de nabijgelegen parkeerplaatsen als proef een heg worden geplaatst. Dit om te voorkomen dat spelende kinderen plotseling de weg op schieten. Nabij deze speelplaats zal ook een verdwenen bordje: "Verboden voor honden" worden teruggeplaatst.
* Bij de hoek Van de Veldeplantsoen/Rubenslaan zal de gele streep langs de weg weer beter zichtbaar worden gemaakt. Daarnaast zal de politie meer gaan controleren op verkeerd geparkeerde auto's in de wijk.

* Wat betreft de volkstuinen is de gemeente met de vereniging in overleg om het aanzien van de volkstuinen te verbeteren.

Antwoorden
Alle bewoners die punten hebben ingediend voor de wijkschouw krijgen de antwoorden toegestuurd via het wijkschouwverslag.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer