Gemeente Dongen


Werkgelegenheid GfK en bouw appartementencomplex veilig gesteld 18-05-2005
Bouwwerkzaamheden kantoor GfK hervat
Na intensief overleg tussen onderzoeksbureau GfK, gemeente en bezwaarmakers kan de bouw van het kantorencomplex aan de Dintelstraat hervat worden. Deze was eind vorige maand stilgelegd na een uitspraak van de rechtbank op bezwaren van een vijftal bezwaarmakers. Wethouder Joop Velthoven is opgelucht over de bereikte overeenstemming: We zijn tot het uiterste gegaan om de werkgelegenheid die GfK biedt voor Dongen te behouden. In verband hiermee hebben wij de geplande bouw van dertien woningen aan de Dintelstraat geparkeerd. We vinden het jammer dat we na de ruime inspraakmogelijkheden toch dit besluit hebben moeten nemen. Maar het belangrijkste is dat we een snelle doorstart voor de bouw van het kantoor hebben kunnen bewerkstelligen en zo GfK als belangrijke werkgever voor Dongen kunnen behouden.

De bezwaarmakers van de Dintelstraat tekenden eerder bezwaar aan tegen de bouw van het kantoorgebouw. Dit werd door het gemeentebestuur ongegrond verklaard. Gelijktijdig heeft de rechter het verzoek om voorlopige voorziening afgewezen.

Er bleken ook bezwaren te bestaan tegen de bouw van dertien woningen aan de Dintelstraat. Hier hebben gemeente, GfK en enkele omwonenden over gesproken en een oplossing voor gevonden.

Geen rechtszaak
Met de overeenkomst tussen gemeente, bezwaarmakers en GfK is de rechtszaak van de baan en kan de bouw van het kantoorgebouw per direct hervat worden.

De rechtbank uitte met name haar twijfels over de toepasbaarheid van het Besluit Luchtkwaliteit. De rechtbank heeft om die reden advies gevraagd aan de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak. Het onderzoek dat de rechtbank wilde laten uitvoeren door de Stichting zal niet langer uitgevoerd te worden.

Groenvoorziening
De gemeente verkoopt de strook grond waar de dertien woningen gebouwd zouden worden aan GfK. Deze zal op een deel hiervan een groenvoorziening realiseren, die het zicht op het gebouw zo veel mogelijk moet ontnemen. In het complete plan was voorzien in extra parkeerplaatsen aan de Amstelstraat. Deze worden ook in het nieuwe plan nog steeds gerealiseerd.