Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Emmen 18-05-2005

Gewonden bij ongevallen
ASSEN Dinsdagavond is een 37-jarige vrouw uit Assen gewond geraakt bij een aanrijding op de Maria in Campislaan. De vrouw reed bij de kruising met de Europaweg door rood, terwijl op dat moment een 32-jarige vrouw uit Assen over de Europaweg door groen reed. Een aanrijding volgde, waarbij de 37-jarige gewond raakte en overgebracht is naar het ziekenhuis in Assen. Beide autos raakten zwaar beschadigd. (05-141051)

ASSEN Op de Smilderrotonde is dinsdagavond een 48-jarige man uit Kevelaer Keverheim (BRD) gewond geraakt, toen hij met zijn auto over de kop sloeg. Volgens medeweggebruikers had de man al langere tijd slingerend gereden. Bij de rotonde ging het mis, want daar raakte hij een lichtmast en sloeg vervolgens met zijn auto over de kop. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Daar de adem van de man naar alcohol rook, is van hem een bloedproef genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-141056)

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden EMMEN Dinsdagmiddag is een 40-jarige man uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed met zijn snorfiets over de Hoofdstraat. Hij werd gecontroleerd, omdat hij over de stadsvloer reed. Bij deze controle bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 1.4 promille. Verder bleek dat voor zijn snorfiets geen verzekering was afgesloten. De man heeft in het kader van snelrecht een dagvaarding meegekregen. (05-141017)

NIEUW DORDRECHT Bij een controle op de Vastenow is in de nacht van dinsdag op woensdag een 48-jarige bestuurder uit Nieuw Dordrecht aangehouden. Bij de controle bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Aan het bureau blies de man 0.6 promille. De man krijgt van justitie een boete opgelegd. (05-141090)

GASSELTERNIJVEEN Het rijgedrag van een automobilist op de Vaart, was voor de politie dinsdagavond aanleiding de man te controleren. Hierbij bleek dat hij de autogordel niet droeg en hij nogal veel alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en de blaastest aan het bureau gaf een waarde van 2.15 promille. Uit het verder onderzoek kwam naar voren dat het rijbewijs van de man in 2004 ongeldig was verklaard en hij nu dus zonder rijbewijs reed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-141020)

Inbraak bij winkel
DALEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. Bij deze inbraak zijn twee tv-toestellen buit gemaakt. Om binnen te komen was een ruit ingegooid. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving had geen resultaat. De totale schade is nog niet bekend. (05-141093)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.