Gemeente Borsele

Nieuwsbericht

Voorontwerp bestemmingsplan Kern Driewegen 2005

De gemeente Borsele heeft voor de kern Driewegen een geactualiseerd bestemmingsplan opgesteld. Het plan heeft zowel betrekking op dat deel van Driewegen waarvoor nog geen bestemmingsplan is als op die delen van het dorp waarvoor momenteel verschillende bestemmingsplannen gelden.

Inhoud plan
Het plangebied is ingedeeld in drie deelgebieden:


1. historische dorpskern

2. historische linten

3. Maaiklinkhoek

Voor elk deelgebied is in het bestemmingsplan een gewenst ruimtelijk en functioneel toekomstbeeld opgesteld. Hoewel overwegend de bestaande situatie wordt vastgelegd, wordt in beperkte mate ook ruimte geboden voor toekomstige ontwikkelingen.

Inspraak
Het voorontwerp van het bestemmingsplan "Kern Driewegen 2005" is gereed voor inspraak en ligt in de periode van 18 mei 2005 tot en met 14 juni 2005 ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 te Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.
Schriftelijke reacties kunnen gedurende bovengenoemde termijn worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand of per e-mail info@borsele.nl

Inspraak- en informatiebijeenkomst
Het gemeentebestuur wil met de inwoners van Driewegen en andere belangstellenden over de inhoud van het bestemmingsplan van gedachten wisselen. Daarom wordt er op maandag 23 mei 2005 een inspraak- en informatieavond gehouden in t Durpsuus, Smitsweg 24A in Driewegen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Meer informatie
Nadere informatie is te verkrijgen bij mevrouw J. de Feijter-Vinke (tel. 0113-238423). Ook is het mogelijk een uitleenexemplaar van het voorontwerp bestemmingsplan op te vragen. Daarnaast is het plan via onderstaande link te downloaden.