Stad Brussel


Wedstrijd 'Brussel in de bloemen'

Samen bebloemen we Brussel!

Mevrouw,
Mijnheer,

Beste inwoners van de Stad Brussel,

Brussel wordt elk jaar bloemrijker! Alle parken en squares van de Stad worden traditiegetrouw opgefleurd door bloemrijke perkjes die met de seizoenen vernieuwd worden. In 2005 zullen de nieuwe rondpunten in Neder-Over-Heembeek en Haren eveneens beplant en bebloemd worden. In alle wijken fleuren grote sierschalen de handelsstraten, pleinen en rondpunten op en geven zodoende een kleurrijke visie aan de toegangswegen van Brussel.

In het historische centrum, versieren traditionele houten oranjeriebakken opgesmukt met het blazoen van Sint-Michiel, alsook piramidale bloemconstructies de ingangen van openbare gebouwen en pleinen. Sierschalen opgehangen aan de verlichtingspalen of vastgeankerd aan de gevels, en balkonbakken bevestigd aan de protectiehekkens van trottoirs, worden meer en meer geplaatst in de te nauwe of platgelopen straatjes waar oranjeriebakken geen standplaatsmogelijkheid hebben.

Al deze initiatieven verhogen de bloemenpracht van de openbare en groene ruimten van onze Stad die ik sinds het begin van deze legislatuur ondernam. Het totale aantal bloemendecoraties dat voortgebracht en onderhouden wordt door de Dienst Groene Zones van de Stad overschrijdt de 5.000 m² bloemperken en 400 mobiele bloemendecoraties!

Maar Brussel, dat zijn bovendien duizenden gevels, die jullie als inwoners elk jaar in toenemende mate opfleuren!

Om u aan te moedigen om uw gevel of voortuin met bloemen te versieren, nodig ik u van harte uit om deel te nemen aan de negenentwintigste uitgave van de

WEDSTRIJD BRUSSEL IN DE BLOEMEN

In elke categorie (gevels en handelszaken, sociale woningen, voortuinen en de meest originele bebloeming), zullen meerdere prijzen de mooiste versieringen belonen voor een totaal bedrag van 4.925 euro.

Vervolledig snel bijgevoegd inschrijvingsformulier en stuur hem op voor 30 juni 2005.

Mijn beste bloemenwensen,

Marie-Paule MATHIAS
Schepen

Inschrijvingsformulier en reglement

Op deze pagina worden PDF bestanden aangeboden. Deze documenten kunt u enkel openen met Adobe Acrobat Reader. Dit programma kan gedownload worden met een klik op het icoon links van deze tekst.