Ministerie van Justitie

Jeugdkrant OM over spijbelaars
18 mei 2005

De nieuwe jeugdkrant van het Openbaar Ministerie Vetverkeerdkrant is uit en gaat helemaal over spijbelen. Wordt iedere spijbelaar later een crimineel? Wat zijn de beste spijbel-smoezen? En een nieuw middel tegen spijbelen: SMS-en.

Vetverkeerd trok naar het oosten van het land om een kijkje te nemen bij de spijbelrechter in Almelo en in de krant geeft de leerplichtambtenaar openheid van zaken. De officier van justitie legt uit waarom het goed is dat jongeren een taak/leerstraf opgelegd krijgen wanneer zij spijbelen en een medewerker van Halt-Haaglanden praat met Vetverkeerd over de afdoening die zij samen met het OM speciaal voor spijbelaars in het leven heeft geroepen.

Verder wordt aan kinderen gevraagd om op de jeugdsite van het openbaar ministerie www.vetverkeerd.nl te reageren op de stelling 'Van spijbelen word je een crimineel'.

Aansluitend op de krant is op www.vetverkeerd.nl een dossier spijbelen te vinden waarin de laatste stand van zaken op spijbelgebied is te vinden. Andere jeugddossiers op www.vetverkeerd.nl zijn o.a.: Hoe wordt een misdrijf opgelost?, Jeugdcriminaliteit, Ontvoeringen, Diefstal, Straffen en Loverboys
Bestel de gratis Vetverkeerdkrant of leesde hele krant op www.vetverkeerd.nl