Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 18 mei 2005

Veelpleger is nog maar net vrij en gaat weer in de fout

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gistermiddag om halfvijf aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg een 32-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van snoep uit een apotheek in deze straat. De man die bij politie en justitie geregistreerd staat als veelpleger, heeft niet lang van zijn vrijheid genoten. Gisteren werd de man in vrijheid gesteld nadat hij een vonnis van een week had uitgezeten. De veelpleger is conform het voor veelplegers geldende protocol in verzekering gesteld en wordt na het politieonderzoek ter beschikking van justitie gesteld. Van de apotheker heeft de politie gistermiddag een aangifte opgenomen.

Agenten pakken kledingdief op

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om tien voor vijf een 31-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats ia, aangehouden. Hij werd door beveiligingspersoneel van deze winkel betrapt bij de diefstal van een broek. De man had vier broeken het pashokje mee ingenomen, maar leverde er maar drie in. De politie heeft gistermiddag een aangifte opgenomen en de verdachte gehoord. Hierna werd de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

35 bekeuringen bij verkeerscontrole

OISTERWIJK Het politieteam Oisterwijk heeft gisteren op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde aan de Spoorlaan en de Moergestelseweg in Oisterwijk en verder controleerden agenten aan de Raadhuisstraat in Moergestel. Er vielen in totaal 35 bekeuringen. Twaalf automobilisten gingen op de bon omdat ze geen gordel droegen. Op de Spoorlaan in Oisterwijk kregen twintig weggebruikers een bon omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 84 kilometer per uur terwijl er maar 50 gereden mag worden. Twee automobilisten gingen op de bon omdat ze niet handsfree belden en een automobilist kon het rijbewijs niet tonen.

Tilburgse vrouw betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG Een 20-jarige vrouw uit Tilburg is gisteravond om halfzeven aangehouden in een winkel aan het Transvaalplein in Tilburg. De vrouw werd betrapt bij de diefstal van saté, zalm en garnalen. Na het politieonderzoek is de dievegge met een geldboete van 120 euro weer in vrijheid gesteld. De politie heeft van de winkelier een aangifte opgenomen en de gestolen goederen zijn weer terug naar de eigenaar.

Eindhovenaar geeft valse naam op

TILBURG Een 60-jarige man uit Eindhoven is gisteravond rond halfnegen door agenten aangehouden aan de Marie Koenenlaan in Tilburg. De man die onder verdachte omstandigheden door de agenten werd aangetroffen, kon zich niet legitimeren. Als de agenten de man naar zijn naam vragen geeft hij een valse naam op. Na het politieonderzoek werd de man met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Tilburgse vrouw overvallen

TILBURG Een 25-jarige vrouw uit Tilburg is vannacht tussen middernacht en halféén in haar woning aan de Lage Witsiebaan in Tilburg door drie gewapende en gemaskerde mannen overvallen. De overvallers zijn er vandoor gegaan met de personenauto van de vrouw, een mobiele telefoon en twee bankpassen met pincode. De vrouw werd tijdens de overval meerdere malen bedreigd maar raakte niet gewond. De politie heeft vannacht een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen en stelt een uitgebreid onderzoek in.

De Tilburgse vrouw die in de woning op haar vriend zat te wachten, hoorde rond één uur vannacht de deurbel van haar woning gaan. Als de vrouw de voordeur van haar woning open doet, stormt één van de overvallers naar binnen. Die laat meteen duidelijk blijken dat het om een overval gaat en de gemaskerde man bedreigt de vrouw met een vuurwapen. In de woning, waar nog twee andere gemaskerde mannen waren binnengedrongen, eist men geld en de bankpassen met pincodes van de vrouw. Ook willen de overvallers haar sleutels hebben. De woning wordt doorzocht en de overvallers, waar tot nu toe elk spoor van ontbreekt, gaan er vandoor met de auto van de vrouw, twee bankpassen en een mobiele telefoon. Als de vriend van de Tilburgse thuiskomt, wordt de politie gealarmeerd. De gestolen auto staat gesignaleerd.

Agenten halen automobilist met drank op van de weg

TILBURG - Aan de Schoolstraat in Tilburg hebben agenten vannacht om vijf voor halfvier een 22-jarige man uit Haaren aangehouden. De aanhouding gebeurde nadat de agenten van de man een blaasproef hadden afgenomen, waarbij bleek dat hij te veel gedronken had. In het politiebureau blies de Haarenaar 1.35 promille. Dit hoge alcoholpromillage leidde ertoe dat de agenten het rijbewijs van de man hebben ingevorderd. Verder kreeg de man een rijverbod van 6 uur en maakt de politie proces-verbaal op.

Auteur: Carel Bouman