Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 18-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Op de Nicolaas Beetstraat vond dinsdagmiddag een straatroof plaats waarbij een ruit van een auto werd ingeslagen en waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 30-jarige vrouw uit Oostzaan stond omstreeks 17.10 uur met haar auto op de Nicolaas Beetstraat. Plotseling kwam er een jongen naar de auto toelopen en sloeg het rechter portierraam in. Hij pakte van de bijrijderstoel een tas met een laptop en rende weg. Ter hoogte van de Adema van Scheltemabaan sprong de jongen achter op een gereedstaande scooter met een medeverdachte.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie belt u dan met de politie van district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Achtervolging scooterrijder

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond na een achtervolging een man aangehouden die niet wilde stoppen voor een controle.

Omstreeks 22.45 uur wilden agenten een man op een scooter controleren. Ter hoogte van het Westplein kreeg de bestuurder een stopteken maar stopte niet. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht reed weg van de agenten en de achtervolging werd ingezet. Tijdens de achtervolging kreeg de Utrechter meerdere malen een stopteken maar wilde niet stoppen.

Uiteindelijk kwam de Utrechter ten val op de kruising Loevenhoutsedijk met de Brailledreef. De man wilde nog wegrennen maar werd door een agent aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich en gaf een agente een kopstoot. Met gepast geweld werd hij overgebracht naar het bureau. De scooter werd voor technische onderzoek in beslag genomen.

Minderjarige winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagmiddag een minderjarig meisje aangehouden omdat zij kleding had gestolen. Haar minderjarige vriendje wist te ontkomen.

Personeel van de winkel zag dat een meisje kleding wilde meenemen en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Het 15-jarige meisje uit Utrecht werd aangehouden haar 16-jarige vriendje eveneens uit Utrecht wist te vluchten. De politie nam het meisje mee naar het bureau en kon de identiteit van de jongen achterhalen. Hij meldde zich enige tijd later aan het bureau. Beiden gaven aan de diefstal gepleegd te hebben.

Inbraak in nieuwbouwwoningen

UTRECHT Bij een groot aantal nieuwe woningen aan de Frederik Loewestraat vonden in het Pinksterweekend een inbraken plaats.

Tussen vrijdag 13 mei en dinsdag 17 mei werd bij een tiental nieuwe nog niet opgeleverde woningen - ingebroken. Inbrekers hebben met geweld de sloten vernield en zijn bij alle woningen naar binnen geweest. De uiteindelijk buit bestond uit sanitair. De politie vraagt getuigen zich te melden bij bureau Marco Polo,

tel.: 0900- 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Hammarskjoldhof heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel kreeg in de gaten dat een man bezig was goederen weg te nemen en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Op het moment dat de 18-jarige dief uit Utrecht werd aangesproken wilde hij vluchten maar werd door het personeel tegengehouden. De beveiliging moest er aan te pas komen omdat de Utrechter zich ernstig verzette. Uiteindelijk heeft de politie de man overgenomen en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Politie te water voor redden vrouw

UTRECHT In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei heeft de politie een vrouw uit de Vecht ter hoogte van het Zandpad gehaald die dreigde te verdrinken.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.55 uur een auto midden op het Zandpad staan. In het voertuig zat geen bestuurder. Op het moment dat de agenten het voertuig wilde controleren werden zij geroepen door publiek dat ter hoogte van de brug stond. Men gaf aan dat er een vrouw midden in de Vecht lag.

Ter plaatse dreef er een 73-jarige vrouw uit Utrecht in het water. De agent twijfelde geen moment en ging te water om de vrouw te redden. Op de kant werden de agenten geholpen door een vrouw die haar kamer ter beschikking stelde. Uiteindelijk werd de vrouw meegenomen naar het bureau. Het is onbekend waarom de vrouw in het water lag. Het vermoeden bestaat dat de vrouw in de war was.