Politie Gelderland-Midden

Arnhem - mislukte beroving in park: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 18-05-2005

De Arnhemse politie zoekt getuigen van een mislukte beroving, die dinsdagochtend plaatsvond in het Park Presikhaaf. Een zeventienjarige Arnhemse was daarvan het slachtoffer geworden en had zich bij de politie gemeld. Volgens haar verklaring was ze tussen tien uur en kwart over tien vanaf de Dintelstraat het park ingelopen. Toen ze de Laan van Presikaaf was overgestoken en in het park liep werd ze plotseling van achter geduwd waardoor ze kwam te vallen. Vervolgens zag ze achter zich een jongen die haar met een mes bedreigde. Het slachtoffer sloeg vervolgens van zich af, waarna haar belager het zonder buit op een lopen zette. Er zou ook een tweede jongen bij zijn geweest, aldus de Arnhemse. De twee hadden het volgende signalement: dader 1 zou een blanke jongen zijn van ongeveer 18 a 19 jaar, gekleed in een zwarte jas en een spijkerbroek. De ander zou zich wat afzijdig hebben gehouden en donker haar hebben met dezelfde soort kleding; zijn huidskleur is niet bekend. Beide belagers waren volgens het slachtoffer weggerend richting Ruitenberglaan. Getuigen, die iets van het voorval hebben gezien en mogelijk meer informatie kunnen terecht op telefoon 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via `M' op 0800-7000 (kijk ook op www.meldmisdaad.nl) .

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zetten - Man aangehouden voor mishandeling ex

Publicatiedatum: 18-05-2005

De politie heeft dinsdagmiddag een 49-jarige inwoner uit Zetten aangehouden omdat hij zijn ex-vrouw - een 46-jarige inwoonster van Zetten - zou hebben mishandeld. Het incident vond plaats omstreeks drie uur bij een supermarkt in hun woonplaats. Volgens verklaringen zouden de man en de vrouw elkaar twee maal tegen het lijf zijn gelopen waarbij er beide keren een woordenwisseling zou hebben plaatsgevonden. Bij de tweede woordenwisseling ontstond er een handgemeen, waarbij de man de vrouw met zijn vuist in het gezicht zou hebben geslagen. Hierdoor zou de vrouw ten val zijn gekomen. De vrouw hield aan het incident een rode plek in het gezicht en verwondingen aan haar enkel over. Een ambulance is ter plaatse gekomen, maar de vrouw is uiteindelijk op eigen kracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen gegaan om zich daar verder te laten behandelen. De 49-jarige man kon door de politie worden aangehouden voor mishandeling. Hij is later die avond vrijgelaten met een proces-verbaal op zak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - Grootscheepse bromfietscontrole

Publicatiedatum: 18-05-2005

De politie van Westervoort heeft dinsdag een grootscheepse bromfietscontrole gehouden op de Kerkstraat en de Scheisprong in Westervoort. In totaal werd er 64 keer een proces-verbaal uitgedeeld. 38 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor een te hoge constructiesnelheid. Daarnaast werden er nog enkele processen-verbaal uitgedeeld voor onder andere niet goed werkende remmen, het niet hebben van een bromfietscertificaat en geen verzekering hebben. De controle werd uitgevoerd in het kader van het districtelijke project `Gas terug', waarin de politie overlast en gevaarlijk rijgedrag onder bromfietsers wil terugdringen.