AutoRai

Print

Mercedes-Benz B-Klasse biedt intelligente iPod integratie

(18-5-2005)
Met de introductie van de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse in juni brengt het merk ook de entertainment voor in de auto op een hoger plan. De iPod Interface Kit, die door Mercedes-Benz Accessoires GmbH is ontwikkeld, maakt het mogelijk om de populaire Apple iPod te koppelen aan het geluidssysteem in de auto.
Daarmee worden tot 15.000 songs oftewel 875 uur entertainment direct en gemakkelijk toegankelijk. De interface wordt ingebouwd in het handschoenenkastje en maakt de nieuwe Compact Sports Tourer een geluidsarchief op wielen. De iPod kan worden bediend via knoppen op het multifunctionele stuurwiel, dat standaard wordt geleverd op de B-Klasse. Het centrale display op het dashboard geeft alle nodige informatie. Hierdoor wordt de bediening niet alleen eenvoudiger, maar ook veiliger: de bestuurder (m/v) kan de handen altijd aan het stuurwiel houden en zich volledig op het verkeer blijven concentreren.

Kort na de Europese introductie in de Mercedes-Benz B-Klasse wordt de iPod Interface Kit ook leverbaar voor de huidige generaties van de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse en M-Klasse, alsmede de CLK-Klasse, CLS-Klasse en SLK-Klasse. De prijs bedraagt ⬠229,- (exclusieve de kosten voor montage). In de toekomst zullen ook nieuwe Mercedes-Benz-modellen, zoals de R-Klasse, met dit gebruiksvriendelijke systeem worden uitgevoerd.

Het intelligente systeem kan worden gekoppeld aan alle actuele Apple MP3-spelers, zoals de iPod (generatie 3 of hoger), de iPod mini, de iPod photo en de iPod U2. Afhankelijk van het type iPod is via de Interface Kit tot 60 gigabyte aan geheugen toegankelijk. Dat komt overeen met 15.000 mp3-songs, die normaal bijna 1.000 cdâs in beslag zouden nemen ⦠Niet, dat die niet in de ruime B-Klasse zouden passen, maar het is natuurlijk een stuk makkelijker om al deze muziek in het handschoenenkastje te hebben! Bovendien wordt de accu van de iPod automatisch opgeladen wanneer de speler is aangesloten en de motor van de auto loopt.

Dankzij plug-and-play-technologie kan de iPod eenvoudig worden aangesloten. Wanneer de Interface Kit eenmaal is gemonteerd, is geen andere hardware of software meer nodig. Omdat de iPod via een eigen interface werkt, kunnen andere apparaten, zoals een cd-wisselaar, gewoon worden gebruikt. Ook de functies van het navigatiesysteem en andere systemen blijven bestaan. Alle muziekfuncties van de mp3-speler worden bediend via de knoppen op het multifunctionele stuurwiel. Bestuurders kunnen zelf songs uitkiezen of via de random-functie de mp3-speler zelf een titel laten kiezen. Natuurlijk kan niet alleen muziek worden afgespeeld: ook steeds meer ingesproken boeken, talencursussen of sprookjes voor kinderen zijn als mp3 beschikbaar.

Als extra service voor mensen met een mp3-speler biedt Mercedes-Benz de mogelijkheid om via de speciale website
www.mercedes-benz.com/mixedtape gratis muziek te downloaden. Om de acht weken is een nieuwe selectie van vijftien songs beschikbaar.

Momenteel is de zesde selectie online, tot dusver werden de Mixed Tape-selecties al 7,8 miljoen keer opgeroepen. De selecties bevatten ook nummers van nog onbekende artiesten. Mercedes-Benz gebruikt deze mogelijkheid om muzikale talenten te promoten. De songs kunnen gratis op een cd-rom worden gebrand of naar een mp3-speler worden gekopieerd. Via deze internetdienst kunnen ook cd-covers worden geprint, eCards worden verstuurd en een e-mail-newsletter worden aangevraagd.