Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 mei 2005

Gestolen auto aangetroffen

Auto stond al langere tijd bij de sporthal

Enschede

Op dinsdag 17 mei trof de politie op een parkeerplaats bij de sporthal aan de Molenstraat in Tubbergen een als gestolen gesignaleerde auto aan. De auto, een Chrysler Voyager, kenteken JX-NJ-71 en eigendom van een 40-jarige man uit Wierden, werd in de nacht van 23 op 24 februari 2005 gestolen in Wierden. (05-023430)

Diefstal auto

Auto gestolen vanaf parkeerplaats ziekenhuis

Hengelo

Op dinsdag 17 mei werd tussen 14.45 en 16.30 uur een auto gestolen vanaf de parkeerplaats van het ziekenhuis aan de Geerdinksweg in Hengelo. De auto, een zwarte Mazda 323, kenteken LR-JF-83 is eigendom van een 27-jarige vrouw uit Almelo. (05-060221)

Man betrapt bij diefstal

Aangehouden verdachte bekent meerdere diefstallen

Losser

Op dinsdag 17 mei vond omstreeks 10.00 uur een diefstal plaats in de kleedkamer van een sporthal aan de Lutterstraat in Losser. Een 59-jarige man uit Losser kwam de kleedkamer binnen en zag hoe een 44-jarige man uit Overdinkel in de jas en de tas van de 59-jarige zat. De 59-jarige aarzelde geen moment en gaf de man een duw in zijn rug, waardoor de 44-jarige tegen de muur viel en een hoofdwondje opliep. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. De politie verdacht hem van meerdere diefstallen in de sportschool en stelde de verdachte in verzekering en sloot hem op. In de woning en auto van de verdachte vond de politie geld, pinpasjes en een mobiele telefoon, alle afkomstig van diefstal uit onder andere de kluisjes van de sportschool.. De verdachte bekende meerdere diefstallen. Het onderzoek wordt voortgezet. (05-059923)

Ongeval met paarden

Twee slachtoffers naar het ziekenhuis

De Lutte

Op dinsdag 17 mei vond omstreeks 20.10 uur een ongeval plaats bij de manege aan de Bentheimerstraat in De Lutte. In de buitenbak reden twee amazones, een 14-jarige Enschedese en een 18-jarige Oldenzaalse op een paard, toen de paarden op hol sloegen. De 14-jarige viel van het paard en had nek- en heupklachten. De 18-jarige kreeg een trap van het paard in haar buik en liep daarbij mogelijk inwendig letsel op. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. (05-060319)

Hennepkwekerij geruimd

Twee verdachten aangehouden

Hengelo

Op dinsdag 17 mei stelde de politie naar aanleiding van klachten over stankoverlast een onderzoek in een woning aan de Weusthagstraat in Hengelo in. In de woning trof zij een hennepkwekerij met 40 planten, waarvan de toppen reeds waren geknipt. De politie nam de kwekerij in beslag en liet deze vernietigen. De 41-jarige bewoner en diens 21-jarige zoon werden beide aangehouden. Na verhoor konden beide het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (05-052713)

Aanrijding onder invloed

Aangehouden verdachte vernielt politieauto

Enschede

Op woensdag 18 mei vond omstreeks 00.50 uur een aanrijding plaats op de Broekheurne Ring in Enschede. Een 27-jarige Enschedeër was met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden en was volgens getuigen voornemens om weg te rijden. De politie constateerde alcoholgebruik bij de 27-jarige en hield de man aan. De verdachte was niet in staat om een blaastest uit te voeren. Ook werd hij agressief en sloeg tegen zijn auto, waarbij hij zijn hand verwondde en daarvoor in het ziekenhuis moest worden behandeld. Bij het instappen in de politieauto zag de verdachte kans een trap tegen de auto te geven, waardoor aan de politieauto schade ontstond. Aan het bureau is de verdachte een bloedproef afgenomen. Zijn rij- en kentekenbewijs zijn ingevorderd. De auto is afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (05-060386)

Aanrijding tussen fietsers

Fietsster gewond

Enschede

Op dinsdag 17 mei vond omstreeks 08.15 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsers op de Boulevard 1945 in Enschede. Een 23- en een 16-jarige Enschedese vrouw reden op hun fiets naast elkaar en kwamen op een bepaald moment met de sturen tegen elkaar. De 23-jarige probeerde nog uit te wijken, maar kwam te vallen. De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. (05-059829)

Aanrijding met letsel

Fietsertje steekt plotseling de rijbaan over

Enschede

Op dinsdag 17 mei vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsers op de Pijlhovestraat in Enschede. Een 77-jarige Enschedeër fietste over de Pijlhovestraat toen plotseling een 5-jarig meisje op haar fietsje de rijbaan overstak. Beide fietsers kwamen met elkaar in aanrijding. De 77-jarige is met knieklachten naar het ziekenhuis overgebracht. (05-060280)

Inbraak in bedrijfspand

Daders overlopen

Almelo

Op dinsdag 17 mei werd omstreeks 20.50 uur een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Een medewerkster van de schoonmaakdienst had twee mannen overlopen, die met twee computerkasten het gebouw verlieten. Ondanks onderzoek in de omgeving trof de politie de verdachten niet meer aan. Eerder die avond, omstreeks 18.15 uur werden twee mannen overlopen bij een bedrijfspand aan de Energiestraat in Nijverdal. Mogelijk waren zij van plan hier in te breken. Ook hier stonden de daders oog in oog met schoonmaakpersoneel. De daders gingen er vervolgens vandoor. Het signalement is eensluidend met de daders van de genoemde inbraak in Almelo. Van de mannen is het volgende signalement bekend: Beide getinte huidskleur, tussen 25 tot 30 jaar oud en donker haar. Een van hen had krullend haar. Beiden waren gekleed in een blauwe spijkerbroek en lichte sportschoenen. Een van hen droeg een beigekleurige suedejas. De politie roept getuigen op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844. (05-060343)

Steen gegooid vanaf viaduct A35

Auto totaal vernield, geen persoonlijk letsel

Enschede

Op maandag 16 mei omstreeks 03.50 uur werd vanaf een viaduct over de A35 aan de Zuiderval in Enschede een steen naar beneden gegooid. De steen raakte de auto van een 19-jarige vrouw uit Rinteln (D) en ging door de ruit. De passagier, een 20-jarige man uit Porta Westfalica (D) kreeg de steen op zijn been en vervolgens tolde de steen door de auto, waardoor deze totaal werd vernield. De man bleef op een paar schrammen na ongedeerd. Vlak voor dit voorval had de man gezien dat er over het viaduct een fietser reed en een voorwerp naar beneden gooide. Kort daarop klonk een harde knal en kwam de steen de auto binnen. De politie stelt een onderzoek in. Zij roept eventuele getuigen op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844. Of bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (05-059586)

Mishandeling

Verdachte aangehouden

Rijssen

Op dinsdag 17 mei deed omstreeks 14.00 uur een 14-jarig meisje uit Rijssen aangifte van mishandeling. Zij was op zaterdagavond 14 mei omstreeks 22.30 uur in het centrum van Rijssen toen zij door een eveneens 14-jarig meisje uit Rijssen werd aangevallen. Deze laatste sloeg en schopte het slachtoffer, die zich daarna onder doktersbehandeling moest stellen. Daarbij werden gekneusde ribben en meerdere kneuzingen op haar lichaam vastgesteld. Tijdens het opnemen van de aangifte zag aangeefster de verdachte voorbij het bureau fietsen. De politie hield de verdachte daarop onmiddellijk aan. De verdachte wordt van nog een tweede mishandeling verdacht. In overleg met justitie is zij voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (05-060045)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --