Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nationale ICT Awards en Broos van Erp-prijs 2005 uitgereikt

Utrecht, 18 mei 2005

Gisteren vond in Media Plaza in Utrecht voor de vierde maal het Nationaal ICT Event plaats. Tijdens dit evenement zijn in het dagprogramma tal van succesvolle ICT-toepassingen en business cases gepresenteerd, met als centraal thema `ICT aan het werk'. De gepresenteerde cases - alle genomineerd voor de Nationale ICT Awards en de Broos van Erp-prijs - werden tijdens openbare juryzittingen beoordeeld, waarna tijdens het avondprogramma de winnaars van de diverse onderscheidingen bekend zijn gemaakt.

De Broos van Erp-prijs voor de beste start-up werd gewonnen door 3mensio Medical Imaging BV met 3viseon.

ICT Personality 2005 werd Siep Eilander, directeur van het ICTU, vanwege zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen bij het bouwen aan een digitale overheid.

De ICT Publieksprijs, de keuze van 1148 lezers van de VNU ICT vakbladen en -websites, ging naar Izecom die het programma Izemail ontwikkelde.

De Nationale ICT Award in de categorie MKB werd gewonnen door Rijnja Repro BV met het FILE2SHARE Repro concept.

In de categorie Overheid/Non-profit won
De Trombosedienst Eemvallei in samenwerking met Portavita met het Transmuraal elektronisch patiëntendossier (EPD)

Bij de categorie Grootbedrijf was de winnaar
SNTdie met Virtual XS een grote innovatieve ontwikkeling in het eigen bedrijf in gang zette.

De R&D en Innovatie Award ging naar
Software Improvement Group met de Software Monitor. Het dagprogramma, dat werd bijgewoond door ruim 200 bezoekers, werd geopend met een keynote van Roel Pieper, Hoogleraar Electronic Commerce aan de Universiteit van Twente, die inging op het thema Technologie. Frank Crébas van Marktplaats hield vervolgens een keynote over het thema Business. Als laatste keynote speaker behandelde John Mensink van Philips het thema Consumer Trends.
Best practices, presentaties en awards voor innovatief Nederland

Projectbureau: Synpact Project Management, Postbus 5597, 2000 GN Haarlem T +31 (0)23 534 41 45, F +31 (0)23 551 35 22, E info@ictevent.nl I www.nationaalictevent.nl

Na de openingssessies presenteerden de genomineerden voor de diverse awards in Media Plaza hun business cases en ICT-toepassingen voor publiek en jury. Tevens werden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de aard en omvang van ICT-investeringen bij bedrijven in de afgelopen twee jaar, het beoogde effect hiervan en naar de mate waarin bedrijven van plan zijn de komende twee jaar ICT-investeringen te doen. Ter afsluiting van het dagprogramma verzorgde trendwatcher Hennie van der Pluijm een presentatie over trends in mogelijke doorbraaktechnologieën in de nabije toekomst.
ICT-awards
Tijdens het avondprogramma werden in aanwezigheid van zo'n 200 genodigden de Broos van Erp- prijs en de Nationale ICT-Awards uitgereikt. De jury, onder leiding van Amandus Lundqvist (voorzitter van het College van Bestuur TU Eindhoven), heeft in de afgelopen maanden in samenspraak met een voorjury per categorie de genomineerden geselecteerd.

Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen, die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen.

Bijlagen:

1. Het juryrapport van het Nationaal ICT Event 2005 is als bijlage opgenomen.
2. Op de foto: vlnl Juryvoorzitter Broos van Erp Prijs Roel Pieper en minister Brinkhorst (Economische Zaken) overhandigen de Broos van Erp Prijs en de bijbehorende waardecheque van 50.000 euro aan winnaar Frank Wessels van 3Mensio Medical Software.

Meer informatie over het Nationaal ICT Event en de awards is te vinden op www.nationaalictevent.nl

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, ICT~Office en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de partners VNU Business Publications en VNU Exhibitions.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht