Ingezonden persbericht


De nieuwe switch voor werkgroepen van SMC combineert densiteit met bandbreedte en zuinige werking

De nieuwe autonome 48-poorts 10/100 TigerSwitchTM telt 4 extra Gigabit-poorten in zijn Fast Ethernet chassis voor verbindingen met supergrote bandbreedte en optionele glasvezelverbindingen.

Barcelona, mei 2005 : SMC Networks (www.smc.com), toonaangevende aanbieder van netwerkoplossingen voor MKB's en thuisgebruikers, brengt vandaag de SMC6752AL2 uit, de benjamin van de familie TigerSwitchesTM. Deze nieuwkomer werd uitgerust met niet minder dan 48 autonome 10/100-poorten, 2 10/100/1000Base-T-poorten en 2 1000Base-T/SFP combopoorten. De nieuwe switch is vanaf nu verkrijgbaar. Zijn combinatie van kracht en intelligentie verbetert de globale performantie van uw netwerk en is tevens opgewassen tegen toekomstige evoluties. Hij is bovendien verkrijgbaar voor slechts 791,67 euro, minder dan 16 euro per poort.

De nieuwe SMC6752AL2 beschikt over 48 vaste 10/100-poorten en 4 Gigabit-poorten : 2 10/100/1000Base-T-poorten en 2 1000Base-T/SFP combopoorten. Met de optionele SFP SX, LX of ZX transceivers kunt u de twee (of één indien u dat wenst) combopoorten upgraden voor glasvezelconnectiviteit. Deze compacte en efficiënte nieuwe TigerSwitch (rackable 19'' en 1 U hoog ondanks de vele poorten en geavanceerde functies) is de ideale oplossing voor bedrijfsapplicaties voor samenwerking en werkgroepen. De SMC6752AL2 staat ruimschoots zijn mannetje met applicaties met supergrote bandbreedte in omgevingen met hoge trafiek. Zijn niet-blokkerende architectuur staat borg voor geavanceerde prestaties en biedt alle beheers- en beveiligingsfuncties die in een hedendaags bedrijf noodzakelijk zijn.

Naast deze hoogtechnologische prestaties werd de nieuwe 10/100 TigerSwitch tevens uitgerust met geavanceerde functies voor de meeste veeleisende omgevingen. Zo biedt hij de onmisbare beveiliging voor moderne bedrijfsnetwerken via ACL (toegangscontrolelijst) en het 802.1x authenticatieprotocol voor beveiligde netwerktoegang (geactiveerd door RADIUS en TACACS+), en SSH en SSL/HTTPS voor beveiligd beheer. De uiterste flexibele functies voor prioritering en beheer van de trafiek en de bandbreedte (rate-limiting) staan borg voor een zeer hoge servicekwaliteit in het gehele netwerk waarbij de segmentatie wordt verzekerd door VLAN's (virtuele LAN's). De krachtigste beheersapplicaties kunnen gebruik maken van de grotere bandbreedte en performantie van de nieuwe SMC6752AL2 TigerSwitch dankzij de protocols STP (Spanning Tree Protocol - 802.1D en 802.1w) en Multi-Trunking met LACP. Het nieuwste product van SMC werd ontworpen voor de steeds grotere behoeften van werkgroepen en beschikt over de nodige flexibiliteit om zich aan te passen aan de evoluties van de configuratie, de activiteiten en toekomstige functies.

"Veiligheid, prestaties en besparingen zijn de belangrijkste prioriteiten van de bedrijven op dit moment en deze switch voldoet moeiteloos aan de drie criteria, » onderstreept Iain Kenney, productverantwoordelijke bij SMC. "De SMC6752AL2 werd speciaal hiervoor ontworpen en beschikt niet alleen over uitvoerings- en beveiligingsfuncties die direct renderen, maar ook over de nodige soepelheid om zich aan te passen aan de evolutie van het netwerk. Hij is dus een solide investering voor de toekomst. ".

De autonome TigerSwitch SMC6752AL2, de optionele transceivermodules en de redundante voedingsunit zijn vanaf nu verkrijgbaar. In mei brengt SMC een versie met 26-poorten op de markt, een TigerSwitch met 24 autonome 10/100-poorten plus 2 1000Base-T/SFP (SMC6726AL2) combopoorten.

Voor meer informatie
Emma Cuthbertson
Tel: +34 93 477 4935
e-mail: emma.cuthbertson@smc.com

---- --